Onderwijswetenschappen

Is deze studie iets voor jou?

In deze masterspecialisatie worden onder andere wetenschappelijke theorieën behandeld over de effectiviteit van onderwijs en lesmethoden op scholen met divers samengestelde leerlingenpopulaties.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
31 mei
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Onderwijswetenschappen houdt zich bezig met de kernzaken in het onderwijs in de grootstedelijke omgeving: Onderwijsinnovatie, assessment en diversiteit in het onderwijs. Vraag je je bijvoorbeeld af welke lesmethoden aanslaan in een specifieke school of klas? Wil je graag een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van innovaties in het onderwijs, waar dan ook ter wereld? Dan is dit de juiste master voor jou.

Waarom deze studie

Bekijk de opleidingsvideo

Student aan het woord - Onderwijswetenschappen

Dit ga je leren

In deze master ga je op zoek naar evidence-based oplossingen voor complexe onderwijsproblemen: hoe draag je bij aan effectieve implementatie van onderwijsvernieuwingen? Hoe zorg je ervoor dat toetsing het leren ondersteunt? Hoe ga je om met culturele verschillen in het onderwijs?

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

  • Je leert oplossingen te zoeken voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.
  • Je integreert theorie en praktijk in het Rotterdamse werkveld.
  • Je volgt onderwijs in kleine groepen.
  • Er zijn actieve samenwerkingen tussen Erasmus Universiteit Rotterdam en de praktijk, zoals met: de Kenniswerkplaats Rotterdams Talent (een netwerk van alle onderwijsexpertise instellingen in Rotterdam); het Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam; de CED groep; Kenniscentrum Gemengde Scholen; en de gemeente Rotterdam (afdeling Onderwijs).

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Na je master Onderwijswetenschappen ben je in staat om oplossingsgericht te werken aan complexe, hedendaagse vraagstukken over onderwijs.

Bekijk jouw toekomst

Wat vinden onze studenten?

Saloua Charif

Saloua Charif - Alumna Onderwijswetenschappen

De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen.
De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen.

Mijn naam is Saloua Charif (32) en ik ben studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik in deeltijd de master Onderwijswetenschappen volg. Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor de bachelor Pedagogische Wetenschappen in de richting Onderwijskunde. Naast mijn huidige opleiding ben ik moeder en sta ik voor de klas in het voortgezet onderwijs.

Levenslang onderwijs is in mijn optiek net zo essentieel als onderdak en voeding. Dit inzicht wordt tijdens mijn huidige opleiding alleen maar versterkt. De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen. De opleiding Onderwijswetenschappen helpt me mijn horizon te verbreden en bewuster te worden van het belang om te redeneren, te werken en te denken vanuit verschillende invalshoeken die naast elkaar (in plaats van afzonderlijk) worden gelegd. Op die manier is het mogelijk om tot de meest gepaste oplossing, innovatie of advies te komen voor het onderwijs. Hier haal ik ontzettend veel voldoening uit, omdat ik hier in de praktijk meteen mee aan de slag kan.

De kleinschalige onderwijsbijeenkomsten zorgen ervoor dat er nooit een gebrek is aan ruimte, tijd en aandacht voor de bijdrage van iedere student. Binnen deze werkgroepen wordt er gezamenlijk serieus nagedacht over actuele onderwerpen met betrekking tot het onderwijs. Op die manier verlaat je de werkgroep altijd met een nieuw inzicht om over na te kunnen denken. Dit geeft energie om weer aan de slag gaan. De groep wordt begeleid door een ervaren wetenschappelijk docent, bijvoorbeeld een hoogleraar.

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Unibuddy

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen