Waarom deze studie

Onderwijswetenschappen

Wil je meer leren over de effecten van passend onderwijs op kinderen met leer- en gedragsproblemen? In deze master ga je op zoek naar evidence-based oplossingen voor complexe onderwijsproblemen. Als je geïnteresseerd bent in allerlei vraagstukken op het gebied van onderwijs, dan is de master Onderwijswetenschappen in Rotterdam echt wat voor jou. 

Waarom kiezen voor een master Onderwijswetenschappen in Rotterdam?

  • Je leert oplossingen te zoeken voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.
  • Je integreert theorie en praktijk in het Rotterdamse werkveld.
  • Je volgt onderwijs in kleine groepen (Probleemgestuurd Onderwijs).
  • Er zijn actieve samenwerkingen tussen de Erasmus universiteit en de praktijk, zoals met: de Kenniswerkplaats Rotterdams talent (een netwerk van alle onderwijsexpertise instellingen in Rotterdam); het Kenniscentrum Talentontwikkeling van de Hogeschool Rotterdam; de CED groep; Kenniscentrum Gemengde Scholen; en de gemeente Rotterdam (afdeling Onderwijs).

Waar gaat deze specialisatie over?

In deze master komen de belangrijkste onderwerpen aan bod die momenteel relevant zijn in het onderwijs: beoordeling en toetsing, onderwijsinnovaties en het groeiende aantal diverse achtergronden van leerlingen. Het programma baseert zich op het uitgangspunt dat effectieve oplossingen altijd gebaseerd zijn op analyses op het microniveau (dat is in dit geval: de leerling), het mesoniveau (de leeromgeving en de school) en het macroniveau (trends in de samenleving en onderwijsbeleid). Het programma maakt gebruik van casussen en thema’s uit de praktijk die in kleine groepen worden behandeld en opgelost.

Voor wie bestemd?

Voor iedereen die een passie heeft voor onderwijs en alles wil weten over lesmethoden en onderwijsbeleid.

Onderwijs speelt een cruciale rol in het leven van kinderen. Dit geldt vooral voor kinderen en jongeren uit risicogroepen, zoals die in een arme sociaaleconomische omgeving.
Sabine Severiens - Pedagogische Wetenschappen
De Erasmus Universiteit Rotterdam ervaar ik dan ook als een plek waar ik niet alleen leer hoe het onderwijs (nog) beter vormgegeven kan worden, maar ook als een plek waar ik leer zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en te begrijpen.
Eerst gaf ik les en nu ontwikkel ik lessen. De toekomst heb je zelf in de hand. Laat je dromen uitkomen.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen