Waarom deze studie

Onderwijswetenschappen

Waar gaat deze studie over?

In deze master ga je op zoek naar evidence-based oplossingen voor complexe onderwijsproblemen. Als je geïnteresseerd bent in allerlei vraagstukken op het gebied van onderwijs, dan is de master Onderwijswetenschappen in Rotterdam echt wat voor jou. 

Past deze studie bij jou?

In deze master komen de belangrijkste onderwerpen aan bod die momenteel relevant zijn in het onderwijs: beoordeling en toetsing, onderwijsinnovaties en het groeiende aantal diverse achtergronden van leerlingen. Het programma baseert zich op het uitgangspunt dat effectieve oplossingen altijd gebaseerd zijn op analyses op het microniveau (dat is in dit geval: de leerling), het mesoniveau (de leeromgeving en de school) en het macroniveau (trends in de samenleving en onderwijsbeleid). Het programma maakt gebruik van casussen en thema’s uit de praktijk die in kleine groepen worden behandeld en opgelost.

Voor wie bestemd?

Voor iedereen die een passie heeft voor onderwijs en alles wil weten over lesmethoden en onderwijsbeleid.

Testimonials

Prof. dr. Sabine Severiens

Prof. dr. Sabine Severiens - Coördinator

Onderwijs speelt een cruciale rol in het leven van kinderen. Dit geldt vooral voor kinderen en jongeren uit risicogroepen, zoals die in een arme sociaaleconomische omgeving.
Sabine Severiens - Pedagogische Wetenschappen
Onderwijs speelt een cruciale rol in het leven van kinderen. Dit geldt vooral voor kinderen en jongeren uit risicogroepen, zoals die in een arme sociaaleconomische omgeving.

Onderwijs speelt een cruciale rol in het leven van kinderen. Dit geldt vooral voor kinderen en jongeren uit risicogroepen, zoals die in een arme sociaaleconomische omgeving. Wat hebben deze kinderen en jongeren nodig om hun talent te kunnen ontwikkelen? En wat is de rol van scholen en van docenten? Deze onderwerpen zullen centraal staan in dit programma.

Sabine Severiens - Pedagogische Wetenschappen

Kim Vlot

Kim Vlot - Alumna Onderwijswetenschappen

Eerst gaf ik les en nu ontwikkel ik lessen. De toekomst heb je zelf in de hand. Laat je dromen uitkomen.
Eerst gaf ik les en nu ontwikkel ik lessen. De toekomst heb je zelf in de hand. Laat je dromen uitkomen.

Er ging een lange weg vooraf aan de keuze voor mijn afstudeerrichting ‘Onderwijswetenschappen’. Ik neem jullie even kort mee. Al vanaf de kleuterklas droom ik ervan om leerkracht te worden. Leerkracht willen worden en dan nu de master Onderwijswetenschappen? Ja. Tijdens de basisschooltijd was ik regelmatig in de weer met het invullen van de aanwezigheidslijst, het geven van lesjes in de kring en het afnemen van toetsen.

In september 2013 begon ik aan de Academische PABO (een combinatie tussen de PABO aan de Hogeschool Rotterdam en Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en sinds augustus 2017 heb ik mijn droom verwezenlijkt: ik ben officieel juf! Daar bleef het echter niet bij, want als laatste, verdiepende stap volg ik nu de master Onderwijswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb een hart voor het onderwijs en wil mezelf daar 100% voor inzetten. Een logische keuze is dan de master Onderwijswetenschappen.

De afgelopen maanden heb ik onder andere geleerd over innovaties in het onderwijs en de invloed van diversiteit. Momenteel loop ik stage bij de CED-Groep (de afdeling Educatieve Producten). Ik doe onderzoek naar close reading en werk mee aan het ontwikkelen van de wekelijkse lessen ‘Nieuwsbegrip en Nieuwsrekenen’. Dit vind ik ontzettend leuk! Het werk is erg gevarieerd en past goed in mijn straatje. Eerst gaf ik de lessen zelf en nu ontwikkel ik ze. Later hoop ik dan ook een baan als leerkracht te combineren met een baan als ontwikkelaar. Dit alles is een samenspel van weloverwogen keuzes. Ik ben er ontzettend tevreden mee. Het had zo moeten lopen!

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen