Bekijk het studieprogramma

Onderwijswetenschappen

Het studieprogramma in het kort

Semester 1: vier vakken
Het eerste semester bestaat uit vier blokken. De blokken worden na elkaar aangeboden, zodat je je als student op één blok tegelijk kun concentreren. Een blok wordt gegeven gedurende vijf weken. Daarnaast volg je een practicum dat bij het blok hoort.

Semester 2: Stage en thesis
In het tweede deel van het jaar loop je stage en schrijf je je scriptie. Voor de stage zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een onderzoeksstage volgen binnen of buiten de universiteit; die combineer je met het schrijven van een scriptie. Of je loopt een praktijkstage en schrijft een aparte scriptie.

Curriculum

De hoorcolleges worden gegeven in het Engels. Bij voldoende belangstelling kunnen de onderwijsgroepen zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden. Nederlandse studenten mogen de tentamens en hun masterscriptie in het Nederlands maken.

Onderstaande vakken worden zowel gevolgd door studenten van de specialisatie Onderwijspsychologie: Leren en Presteren als van de specialisatie Onderwijswetenschappen.

Deze masterspecialisatie is alleen nog in academisch jaar 2023-2024 te volgen in de avond. Studenten die het onderwijs buiten de reguliere lestijden willen volgen, kunnen dat vanaf 2024-2025 in de late middag (16.00-19.00 uur) doen.

Het onderwijsprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Aan de bovenstaande informatie (inclusief de informatie in de links) kunnen geen rechten worden ontleend. 

Curriculum

Blok 1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Blok 5-8

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen