Bas Jacobs in deskundigenpanel van radioprogramma 'Zakendoen Met'

Bas Jacobs in deskundigenpanel van radioprogramma 'Zakendoen

Op vrijdag 6 september 2013 maakte Bas Jacobs, hoogleraar openbare financiën en economisch beleid aan de Erasmus School of Economics, deel uit van een speciaal panel van deskundigen in het BNR radioprogramma 'Zakendoen Met'. Het panel ging in op de huidige financiële situatie, vijf jaar na de val van Lehman Brothers.

Naast Bas Jacobs, bestaat het panel uit Han Mesters, Sector Banker Zakelijke dienstverlening ABN AMRO en Rutger Jan Schimmelpenninck, curator van onder meer DSB en Lehman Brothers in Nederland. Het panel blikt terug op de effecten van de crisis op het Nederlandse bankwezen, bespreekt de huidige financiële situatie en werpt een blik op de toekomst.

Op de eerste vraag of de leden van het panel de situatie (het faillissement van Lehman Brothers) destijds zagen aankomen, antwoordt Jacobs: "In die periode zag ik het al maanden rommelen, ook omdat er wat onrust op de interbancaire markt was ontstaan". Daarnaast vertelt Jacobs over het telefoongesprek wat hij destijds met voormalig minister van financiën Wouter Bos had, waar hij al aangaf het vermoeden te hebben dat dit slechts "het topje van de ijsberg was".

Meer informatie
  • Klik hier voor het eerste fragment bij BNR Nieuwsradio van vrijdag 6 september 2013.
  • Klik hier voor het tweede fragment bij BNR Nieuwsradio van vrijdag 6 september 2013.
  • Klik hier voor het derde fragment bij BNR Nieuwsradio van vrijdag 6 september 2013.