De toekomst van Europa en hoe leer je een kind gezond eten in Studio Erasmus

Op dinsdag 28 mei staan in Studio Erasmus o.a. de Europese verkiezingen centraal, met politicoloog Markus Haverland over de uitslag. Ook een minicollege van filantropie- en vrijwilligersprofessor Lucas Meijs over grote filantropen in Rotterdam, naar aanleiding van de actualiteit rond Droom en Daad. Tineke Fokkema schuift aan over oudere migranten en psycholoog Pauline Jansen praat over eten en kinderen.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 28 mei 2019 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Een politieke aardverschuiving of stemmen we toch Eurogezinder? - Politicoloog Markus Haverland bespreekt de uitslagen van de belangrijkste Europese verkiezingen en de toekomst van de Unie, die het weekend voorafgaand aan Studio Erasmus plaatsvinden.
  • Moet Rotterdam grote filantropen in bedwang gaan houden? - Minicollege over het krachtige, maar ook omstreden werk van weldoeners, door Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk.
  • Hoe leer je een kind gezond eten? – Psycholoog Pauline Jansen over slechte eters, strijd aan tafel en de impact op gezondheid en eetproblemen op latere leeftijd.
  • Vergeet Nederland ouderen met een migratieachtergrond? - Hoogleraar Ageing, Families and Migration Tineke Fokkema over het welzijn, de eenzaamheid en de totaal andere zorgbehoefte van de groeiende groep niet-westerse 55-plussers (42 duizend in 1991, 312 duizend in 2018).

Livemuziek van Eva van Reeven & het Erasmus Music Collective.

 

Dinsdag 28 mei 2019 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Theater Rotterdam - Foyer Rotterdamse Schouwburg | Toegang gratis, reserveren mogelijk via deze link.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.