Korting op plantaardige maaltijden in Vitam restaurants groot succes

Ve Gan Do It!
Vrouw en man genieten van een vegan maaltijd in de Vitam kantine.
Vrouw koopt een vegan maaltijd met korting bij de Vitam kantine.

Vanaf 4 september genieten EUR-studenten, medewerkers en bezoekers van aanzienlijke kortingen op de prijzen van warme plantaardige maaltijden in de Vitam-restaurants Etude en The Company op de campus Woudestein. Sinds de lancering van deze promotie is er een aanzienlijke toename geweest in de consumptie van veganistische maaltijden.

Als gevolg van het tijdelijke aanbod is het aantal bestellingen van veganistische maaltijden vier keer zo groot geworden. Uit gegevens blijkt dat vóór de promotie in 2023 plantaardige maaltijden gemiddeld goed waren voor 21% van de omzet van Vitam. Dit percentage steeg naar 60% in september 2023.

De Vegan maaltijden bij de Vitam kantines zijn tijdelijk voor een goedkopere prijs beschikbaar.

Op weg naar een Veganistische Campus in 2030

De tijdelijke promotie past in de ambitie van onze universiteit om in 2030 een veganistische campus te realiseren. Deze ambitie maakt deel uit van ons duurzaamheidsbeleid, waarin het verminderen van CO2-uitstoot een belangrijke rol speelt. Door te kiezen voor een plantaardige optie, geniet je niet alleen van een gezonde maaltijd, maar verklein je ook je eigen en de koolstofvoetafdruk van de universiteit.

Het doel van de tijdelijke promotie is de drempel verlagen om veganistisch eten uit te proberen en meer mensen ermee kennis te laten maken. "Ik denk dat het initiatief om duurzaamheid te bevorderen door veganistische maaltijden te subsidiëren een stap in de goede richting is," zegt Rayan, student van het International Bachelor Economics and Business Economics-programma.

"Ik denk dat het initiatief om duurzaamheid te bevorderen door veganistische maaltijden te subsidiëren een stap in de goede richting is"

Rayan

Student International Bachelor Economics & Business Economics

Hoe werkt het aanbod?

Heb je ooit willen proberen om duurzamer te eten, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of ben je zelf vegetariër of veganist en op zoek naar een warme maaltijd op de campus? Je kunt tot 4 december een korting krijgen op een veganistische maaltijd op de campus.

  • De warme plantaardige maaltijden kosten slechts € 2,62 (in plaats van € 5,25), wat betekent dat je 50% korting krijgt.
  • De promotie is geldig in de Vitam-restaurants Etude en The Company.
  • Het aanbod geldt alleen voor warme plantaardige maaltijden en niet voor andere plantaardige opties, zoals soep of broodjes.
Gerelateerde content
Hoe ervaren studenten duurzaamheid in het onderwijs? Bachelor studenten Szymon, Natasza en Marlene vertellen hoe zij omgaan met duurzaamheid op de EUR.
MISOC studenten Szymon, Natasza & Marlene
Met hulp van een extern, onafhankelijk onderzoeksbureau heeft EUR in kaart gebracht hoeveel formele samenwerkingen de EUR heeft gehad in de periode 2018-2022.
Students sitting at a table at the campus
Moet onze universiteit vegan worden? Daarover ging het tijdens het eerste evenement Let's Talk Sustainability: Vegan Campus.
Student choosing food in cafeteria on campus
Gerelateerde links
Lees meer over dit speciale aanbod op plantaardige maaltijden op MyEUR (intranet)
Lees meer over EUR's duurzame ontwikkeling

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen