Meer dan alleen feest vieren: voorstellingen van culturele studentenverenigingen

Meestal denken we bij een studentenvereniging aan feest vieren, maar er is meer. Naast de traditionele studentengezelligheidsvereniging met al hun activiteiten, heeft de Erasmus Universiteit ook tal van culturele verenigingen, voor theater, muziek, dans en spoken word. De studenten geven aan het eind van het collegejaar prachtige, verrassende en ontroerende optredens.

Een jaar lang werken de leden van onze culturele verenigingen samen aan een spetterend theaterstuk, dansvoorstelling of een prachtig (klassiek) concert. Zo spelen de beste muzikale studenten bij het Rotterdams Studenten Orkest en worden de sterren van de hemel gezongen door het Erasmus Studenten Koor Rotterdams Schoon. Ook heeft de Erasmus Universiteit haar eigen dansvereniging: de Erasmus Dance Society. Salsa, de Lindy Hop, alles komt voorbij. De theaterverenigingen RISK Toneel en WILD(e) schrijven ieder jaar prachtige stukken en voeren ze vervolgens zelf uit. 

Voor de sportievelingen zijn er diverse sportverenigingen die gebruik kunnen maken van de diverse sportfaciliteiten zoals de sportzalen, fitnessruimte en tennisbanen. 

De Erasmus Universiteit biedt naast een plek om te studeren ook de ruimte aan studenten om zich verder te ontwikkelen, ontplooien en creatief bezig te zijn.  

 

RISK Toneel speelt: Vast en Zeker

Vrijdag 31 mei 2019

Meer informatie en tickets
Don't Think, Drink! EUCSA theater

Dinsdag 4 juni 2019

Meer informatie en tickets
The Emotion of Music | ESK concert

Vrijdag 7 juni 2019

Meer informatie en tickets
Rotterdams Studenten Orkest | Zomerconcert

Vrijdag 14 juni 2019

Meer informatie en tickets
RISK Toneel speelt: De Stichting

Vrijdag 21 juni 2019

Meer informatie en tickets
Meer informatie

Bekijk de complete agenda via de website van Studium Generale.

De voorstellingen zijn ook voor niet-EUR studenten en medewerkers toegankelijk!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen