Moniek Buijzen benoemd tot Fellow van de International Communication Association

Afgelopen zaterdag werd prof. dr. Moniek Buijzen benoemd tot Fellow van de International Communication Association (ICA). Met de benoeming erkent het genootschap Buijzen’s bijdrage aan de academische kennis over communicatie en media, in het bijzonder voor haar werk naar jongerencommunicatie en hoe digitale media kunnen bijdragen aan jongerenwelzijn.

Door de benoeming tot Fellow hoort Buijzen officieel bij de top van de internationale communicatiewetenschap: “Ik ben ontzettend vereerd om in dit illustere gezelschap te zijn opgenomen. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier onderzoek gedaan naar jongerencommunicatie en de inzet van digitale media bij gezondheidsinterventies. Het motiveert mij om te zien dat dit mijn vakgenoten niet ontgaan is.”

Kennis in praktijk

Kenmerkend voor ICA fellows is dat ze hun kennis in de praktijk brengen in de samenleving en in het onderwijs. Zo heeft Buijzen de website Bitescience opgericht, samen met ESSB collega dr. Esther Rozendaal. De website helpt communicatieprofessionals met het vertalen van wetenschappelijke kennis naar hun eigen praktijk. Buijzen: “Door Bitescience kunnen professionals echt aan de slag gaan met communicatiewetenschappelijk onderzoek. Uiteindelijk is dat natuurlijk wat je wil als veld. Dat onze bevindingen ook een impact hebben op de samenleving.”

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen