Movez Lab

Empowering generation next: naar slimme, gezonde en gelukkige mediagebruikers

Kan alledaags mediagebruik jongeren helpen gezond en gelukkig te leven, nu en in de toekomst? Hoe kunnen we met behulp van de inzet van die media goed zorgen voor onszelf, voor elkaar, voor toekomstige generaties en voor de planeet? We onderzoeken de voors en tegens van digitale mediatechnologie.

Onze projectlijnen

In de projectlijn SocialMovez willen we positief gedrag van jongeren stimuleren via hun online sociale netwerken. We gebruiken innovatieve data-analytische technologie├źn, waarbij behoud van privacy en eigendom vooropstaat. De projectlijn MediaMovez onderzoekt hoe jongeren in staat gesteld kunnen worden digitale media zelfstandig op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken, bijvoorbeeld door media-educatie op scholen. Met de projectlijn AiMovez bekijken we hoe we kunstmatige intelligentie (AI) kunnen inzetten om jonge mediagebruikers slim, gezond en gelukkig te maken.

Het MyMovez onderzoek: onderdeel van SocialMovez

Klik op een van de banners om meer over onze lopende onderzoeksprojecten te lezen

SocialMovez

SocialMovez onderzoekt hoe online gezondheidscampagnes effectiever kunnen worden verspreid.

MediaMovez

MediaMovez helpt bij de ontwikkeling van effectieve onderwijsprogramma's voor mediawijsheid.

AiMovez

AiMovez zet kunstmatige intelligentie in om jonge mediagebruikers slim, gezond en gelukkig te maken

Onderzoek, onderwijs en samenleving: a blended science approach

Het Movez Lab verbindt onderzoek, onderwijs en samenleving: blended science approach. Met ons onderzoek willen wij vragen uit de samenleving beantwoorden.

Interdisciplinaire teamwetenschap

We werken samen met wetenschappers uit verschillende disciplines, zoals sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, computerwetenschappen en rechten.

Co-creatie

We streven naar een brede samenwerking tussen alle betrokken stakeholders, jongeren voorop.

Samenwerken

Of het nu gaat om een toespraak, profielwerkstuk of scriptie: wij staan open voor samenwerking met leerlingen en studenten van alle leeftijden en schoolniveaus!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen