Nieuwe Educatieve Master aan ESSB gaat per september van start

Master Educatieve Master Primair Onderwijs
klaslokaal met kinderen die spelend leren
Michelle Muus

De Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is sinds kort geaccrediteerd en studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het collegejaar 2022-2023. Deze tweejarige wetenschappelijke opleiding richt zich op studenten met een academische bachelor in de sociale wetenschappen. 

De EMPO leidt leraren op voor het basisonderwijs in een grootstedelijke context met pedagogiek als basis. Studenten behalen een bevoegdheid voor het basisonderwijs en ook direct hun Master of Science.

Maatschappelijke impact

De Erasmus Universiteit Rotterdam bevindt zich in de dynamiek van de grote stad en wil bijdragen aan maatschappelijke impact. EMPO Rotterdam richt zich vooral op het lesgeven in een grootstedelijke context met de pedagogiek als basis. Bij de totstandkoming is Stichting NIVOZ, met haar grote expertise op het gebied van pedagogisch handelen, vanaf het allereerste begin betrokken geweest.

Met hun wetenschappelijke vooropleiding, kennis en vaardigheden leveren universitair opgeleide leraren van de EUR een belangrijke bijdrage aan het basisonderwijs en de diversiteit in schoolteams. Deze leraren zijn bij uitstek in staat om inzichten uit onderzoek te vertalen naar het basisonderwijs en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de onderwijskwaliteit.

Doelgroep

De master is bedoeld voor universitaire bachelorstudenten in de Sociale Wetenschappen die een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs willen behalen en een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van onderwijs. Studenten die maatschappelijke betrokkenheid hebben en een verschil willen maken voor het kind, de school en de wijk.

Master Open Dag 22 maart

Voor geïnteresseerde studenten is er een Master Open Dag op dinsdag 22 maart.

Direct inschrijven

Bachelorstudenten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het EMPO-programma.
Aanmelden 10 mei 2022 voor aanmelders met een niet-EER (Europese Economische Ruimte) nationaliteit en voor 15 juni 2022 voor EU/EEA aanmelders.

Voor meer informatie over de master verwijzen we je graag naar onze EMPO webpagina. Hier vind je alle informatie rondom het curriculum, toelating en contactmogelijkheden. EMPO is ontwikkeld bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences onder leiding van onderwijskundige prof. dr. Sabine Severiens.

Professor
Meer informatie

 

Marjolein Kooistra, mediarelaties | kooistra@essb.eur.nl | 06 83676038

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen