Indiase diaspora

Naar schatting leven ruim 25 miljoen mensen van Indiase afkomst buiten India. De vraag is wat hen verbindt en wat ze aan elkaar kunnen hebben. Daarover gaat de driedaagse internationale conferentie Challenging Perspectives on the Indian Diaspora: A Global Conference on Diaspora Studies and Policies, van 5 tot en met 7 oktober 2017 bij het Institute of Social Studies in Den Haag.

Het congres is een initiatief van de Lalla Rookh Leerstoel voor Indiase Diaspora Studies (Vrije Universiteit) en wordt samen georganiseerd met de gemeente Den Haag en het Institute of Social Studies (ISS). Zes internationaal bekende keynote speakers uit de Indiase diaspora geven hun visie op het congres.

De mensen van de Indiase diaspora zijn afkomstig uit verschillende streken en emigreerden in verschillende perioden. De Indiase diaspora is verspreid over Azië, Afrika, de westerse wereld en het Caraïbisch gebied. Wetenschappelijk roept dit de vraag op wat hen met elkaar verbindt. Beleidsmatig is het de vraag wat zij aan elkaar kunnen hebben.

Publicatiedatum: 12 september 2017