Vrouw zijn in het zakenleven

Success Talks: Women of the new Era

Ondanks het feit dat gendergelijkheid vandaag de dag meer aandacht krijgt, zijn de meeste managers in het bedrijfsleven nog steeds man. Hoe is het om als vrouw in die kringen te verkeren, en hoe ga je om met ongemakkelijke opmerkingen van je mannelijke collega's?

Success Talks: Women of the New Era

Deze onderwerpen bespreken we met twee 'women of the new era' en onze gastheer Sander Schimmelpenninck. Onze gasten Pei Wen Lin, Head of Global Business Development bij Unilever en Jara Pascual, CEO van Collabwith, bekijken culturele verschillen en bespreken de dagelijkse interactie met hun collega's.

Met een professioneel verleden in Taiwan, brengt Pei gelijk nieuwe perspectieven op de interactie tussen mannen en vrouwen in de werkplaats: culturele verschillen. De eerste keer dat zij haar Nederlandse collega's zich hoorde voorstellen, was ze nogal verbaasd dat deze  begonnen over hun privéleven en zelfs hun hobbies - dat was ze in Azië zeker niet gewend. Ook leerde ze dat, in de Nederlandse bedrijfscultuur, het belangrijk is om voor jezelf op te komen en je baas altijd uit te dagen.

Streng zijn

Het advies dat Jara deelt met vrouwen in het bedrijfsleven is streng zijn, en duidelijk laten merken waar je wel of niet over wilt praten. In haar carriere kreeg ze veel persoonlijke vragen: over haar man, over haar kinderen, en zelfs over het schoonmaken van haar huis. Zij kiest ervoor om het gesprek onmiddelijk stil te leggen, en een streep te trekken. Als je voelt dat je niet serieus wordt genomen, moet je gelijk laten merken welke richting je op wilt.

Hoe vind je de balans tussen het bespreken van je privéleven met je collega's en het professioneel opstellen van jezelf? Onze gasten bespreken deze en andere vragen met Sander Schimmelpenninck in de rest van het interview. Bekijk de video voor het hele gesprek en kijk vooral verder naar andere Success Talks via de links hieronder.

Meer verhalen van alumni

Digitaal leiderschap

Erasmus Success Talks: Digital Leadership

Iedereen is CEO van zijn eigen leven

Erasmus Success Talks: The Road to the c-suite

Bier brouwen in tijden van crisis

A Walk With.. Tsjomme Zijlstra

Dit vind je misschien ook interessant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen