(On)betaalbare zorg in Rotterdam

A Walk With.. Joyce van der Niet

Nederlanders worden ouder, de zorg wordt duurder en steeds minder mensen willen in de zorg werken. Hoe lang houden we dit nog vol? We bespreken deze en meer vragen met Joyce van der Niet, die zich als Kwartiermaker van Regionale Transitie bezig houdt met het toekomstbestendig organiseren van de zorg in Rotterdam Rijnmond.

A Walk With.. Joyce van der Niet

En wat houdt dat precies in, kwartiermaker? Joyce is voor de Rotterdamse Zorg iemand die nieuwe wegen verkent, ziet waar de mogelijkheden liggen en samenwerkingen tot stand brengt. Een initiatief dat vanuit de arbeidsmarkt ontstaan is, omdat er simpelweg niet genoeg mensen in de zorg willen werken. Daarom moeten politici, beleidsmakers, zorgbestuurders en nog veel meer partijen de handen ineenslaan en samen aan een duurzame toekomst werken. Joyce is spin in het web bij deze transitie.

Naast de specifieke professionele vraagstukken waar Joyce zich mee bezig houdt, praten we ook over haar drive in haar werk en leven. Zo komen we er achter dat het Joyce vooral gaat om de rol van het individu in een grotere groep. De maatschappelijke vraagstukken die achter het zorgprobleem schuil gaan, neem bijvoorbeeld eenzaamheid of een ongezonde levensstijl, gaan haar nauw aan het hart. Bekijk de video voor het volledige interview en kom erachter waarom je voor een ‘loflied’ óók bij Joyce moet zijn.

Meer verhalen van alumni

Het sociale aan een social enterprise

A Walk With.. Lisa Jordan

Bier brouwen in tijden van crisis

A Walk With.. Tsjomme Zijlstra

Surfen in helder water

Erasmus Alumni Chain: Aquablu

Dit vind je misschien ook interessant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen