UB lenerspas

Ook na het afstuderen kunt u van de Universiteitsbibliotheek (UB) gebruik blijven maken. Als alumnus van de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt u korting op de lenerspas. In plaats van € 30 betaalt u € 15 per jaar. De lenerspas is aan te vragen bij het Alumni & Corporate Relations Office. U kunt ook gebruik maken van de studiezalen, inclusief de mediatheek/elektronische studiezaal en een beroep doen op de professionele ondersteuning van de informatie-intermediairs. Het gebruik van de virtuele balie via de website van de UB is daarbij inbegrepen. U kunt het lidmaatschap aanvullen met een IBL-account (niet gratis) dat u in staat stelt om zelf boeken en tijdschriftartikelen via de Nederlandse Centrale Catalogus, Online Contents en PiCarta aan te vragen. De lenerspas biedt overigens geen toegang op afstand tot de elektronische bronnen van de UB. De mogelijkheid tot het raadplegen van de elektronische bronnen is voor ‘derden’ beperkt tot raadplegen in de UB tijdens openingstijden van de informatiebalie op basis van een tijdelijk account.

Aanvraagprocedure

De UB lenerspas kan worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar het Erasmus Alumni Office. Vermeld hierin uw achternaam, voorletters, adres, geboortedatum en uw oud-studentnummer. Op basis van de door het Alumni Office verstrekte persoonlijke gegevens maakt de UB vervolgens een lenerspas voor u aan en stuurt u bericht als de pas gereed is. Na betaling (via IDEAL) kunt u de pas afhalen bij de informatiebalie van de UB. Voor een lenerspas UB dient u wel over een permanente woon- of verblijfsplaats in Nederland te beschikken.

Rotterdamsch Leeskabinet (RLK)

In het gebouw van de UB is ook het Rotterdamsch Leeskabinet gehuisvest. Deze verenigingsbibliotheek biedt een uitgebreide collectie (ca. 250.000 banden) op het gebied van literatuur, poëzie, kunst, cultuur en samenleving. Een selectie van het actuele materiaal staat in open opstelling in de bibliotheek en kunt u zelf uit de kast nemen. Ca. 6 keer per jaar organiseert het Leeskabinet lezingen: boeiende onderwerpen uit het culturele veld of Nederlandse auteurs over hun werk.
Studenten van de EUR kunnen gratis lenen bij het Leeskabinet. Alumni kunnen het eerste jaar tegen een kennismakingstarief van € 15,00 lid worden.
U kunt lid worden aan de balie van het Leeskabinet (Bibliotheekgebouw) of via een mail aan leeskabinet@eur.nl.

EA Magazine mei 2018

Alumni Magazine

De laatste uitgave van het Erasmus Alumni magazine

Bekijk Magazine
Sonja Nollen-Smith

Interview over EUR Connect

Met Sonja Nollen-Smith

Lees meer