UB lenerspas

Ook na afstuderen kun je van de Universiteitsbibliotheek (UB) gebruik blijven maken. Alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam betalen in plaats van € 30 maar € 15 per jaar.

Met de lenerspas kun je naast boeken lenen ook:

  • gebruik maken van de studiezalen, inclusief de mediatheek/elektronische studiezaal
  • een beroep doen op de professionele ondersteuning van de informatie-intermediairs. Het gebruik van de virtuele balie via de website van de UB is daarbij inbegrepen.

IBL-account

Je kunt het lidmaatschap aanvullen met een IBL-account (niet gratis). Daarmee kun je boeken en tijdschriftartikelen via de Nederlandse Centrale Catalogus, Online Contents en PiCarta aanvragen. De lenerspas biedt overigens geen toegang op afstand tot de elektronische bronnen van de UB. De mogelijkheid tot het raadplegen van de elektronische bronnen is voor ‘derden’ beperkt tot raadplegen in de UB tijdens openingstijden van de informatiebalie op basis van een tijdelijk account.

Aanvragen

Je kunt een UB lenerspas aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Op basis van de door het Alumni Office verstrekte gegevens maakt de UB vervolgens een lenerspas aan. Je krijgt bericht als de pas gereed is. Na betaling (via IDEAL) kun je de pas afhalen bij de informatiebalie van de UB.

Voor een lenerspas UB heb je wel een permanente woon- of verblijfsplaats in Nederland nodig.

Vul een datum in met het format: 03-08-2020
Privacy Statement

Rotterdamsch Leeskabinet (RLK)

In het gebouw van de UB is ook het Rotterdamsch Leeskabinet gehuisvest. Deze verenigingsbibliotheek biedt een uitgebreide collectie (ca. 250.000 banden) op het gebied van literatuur, poëzie, kunst, cultuur en samenleving. Een selectie van het actuele materiaal staat in open opstelling in de bibliotheek en kunt u zelf uit de kast nemen. Ca. 6 keer per jaar organiseert het Leeskabinet lezingen: boeiende onderwerpen uit het culturele veld of Nederlandse auteurs over hun werk.
Studenten van de EUR kunnen gratis lenen bij het Leeskabinet. Alumni kunnen het eerste jaar tegen een kennismakingstarief van € 15,00 lid worden.
U kunt lid worden aan de balie van het Leeskabinet (Bibliotheekgebouw) of via een mail aan leeskabinet@eur.nl.