Studiekeuzecheck

Kies een studie die bij jou past

Kom je studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Dan start je inschrijving in de meeste gevallen met een studiekeuzecheck. Zo kun je samen met de opleiding ontdekken of de studie echt bij jou past. Hiermee vergroot je de kans dat je straks succesvol bent in je studie.

Studiekeuzecheck 

Na je inschrijving voor een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvang je per email een online vragenlijst. Deze vragenlijst helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Een goede studiekeuze is belangrijk om succesvol te zijn in je studie, daarom is het invullen van de vragenlijst verplicht.

Op basis van je antwoorden ontvang je van ons een advies. Dit kan betekenen dat je geschikt bent, dat het verstandig is om een studiekeuzecheckactiviteit te volgen of dat de studie waarschijnlijk niet geschikt is voor jou. Let wel: dit advies is niet bindend. Het is dus geen selectie. Het is een manier om jou te helpen in één keer de juiste studiekeuze te maken.

Studiekeuzecheckactiviteit

De overheid heeft bepaald dat je je voor 1 mei moet inschrijven voor een bacheloropleiding. Als je je voor 1 mei inschrijft voor een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heb je recht op studiekeuzecheckactiviteiten. Wat voor activiteit dat is, en of het verplicht is om deze te volgen, hangt af van de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Na 1 mei vervalt het recht op toelating en kan de opleiding aanvullende eisen stellen. Na je inschrijving informeert de opleiding van je keuze je over de studiekeuzecheck en jouw toelating.