Inschrijven na studieonderbreking

Tinbergen gebouw

Afstudeerders met uitloop: verzoek herinschrijving in een latere startmaand

Ben jij een afstudeerder met uitloop die in een latere startmaand dan september wil herinschrijven? Dien dan ruim op tijd (minimaal 6 weken voorafgaand aan de door jou gewenste startdatum) een verzoek in bij de examencommissie van je opleiding voor toestemming voor een herinschrijving in een latere startmaand dan september. Team In- Uitschrijven & Bekostiging (IU&B) neemt contact met je op om je herinschrijving te regelen nadat ze het akkoord van je opleiding hebben ontvangen. ESE en ESHPM afstudeerders met uitloop kunnen voor een  herinschrijving in een latere startmaand direct contact opnemen met IU&B en hoeven geen contact met de opleiding op te nemen. 

Studenten van de bachelor- en masteropleiding Geneeskunde hoeven geen toestemming te vragen voor een herinschrijving in een latere startdatum, maar moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Kijk voor deze voorwaarden en de inschrijfprocedure op STIP - Tussentijdse herinschrijving bachelor (erasmusmc.nl) of STIP - In- en uitschrijven master (erasmusmc.nl).

Let op: ook afstudeerders met uitloop die toestemming hebben voor een herinschrijving in een latere startmaand moeten ervoor zorgen dat de herinschrijving is afgerond voor de eerste dag van de startmaand

Inschrijven na een studieonderbreking

Als je je studie tijdelijk hebt onderbroken, bijvoorbeeld om een BSA te ontlopen, dan heb je in studielink niet de mogelijkheid tot het indienen van een herinschrijfverzoek. In geval jij je studie na een onderbreking weer wilt oppakken, schrijf je je in als een starter in een hoger jaar:

Vanaf medio april ontvang je van ons bericht over de hoogte van je collegegeld en kun jij via studielink aangeven hoe je het collegegeld betaalt. Let op: je kunt de opgegeven betaalwijze in Studielink achteraf niet meer veranderen. Neem contact op met het Erasmus Studenten Service Centrum als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze te betalen.

Voor betaling via de digitale machtiging volg je het stappenplan van studielink.

Heb je aangegeven op een andere manier te betalen, ga dan naar Betaalmethode voor meer informatie.

Zolang je inschrijfverzoek in Studielink de status 'verzoek ingediend' heeft, sta je nog niet ingeschreven. Dit is pas het geval als de status van je inschrijfverzoek verandert naar 'ingeschreven'.

Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. Controleer daarom regelmatig in studielink of Osiris student de status van jouw inschrijfverzoek, de detailpagina van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Je bent ingeschreven zodra de status van je inschrijfverzoek in Studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven''. 

Binnen twee weken nadat de status van je inschrijfverzoek in Studielink is veranderd naar ''ingeschreven'' kun je je bewijs van inschrijving downloaden via Osiris Student. Hiermee is je inschrijving voor het geselecteerde collegejaar en de geselecteerde opleiding afgerond (je dient je elk collegejaar opnieuw in te schrijven.)

In geval je je oude collegekaart niet meer hebt kun je via het ESSC eenmalig gratis een nieuwe collegekaart aanvragen onder vermelding van het feit dat je je studie hebt onderbroken.  

De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen