Minors

40 resultaten

 • Arbeidsrecht en Reorganisatie

  Ben je op zoek naar een uitdagende minor waarin je de kans wordt geboden om een kijkje te nemen in de keuken van bedrijven als Coca Cola, Havenbedrijf Rotterdam, Rabobank, RET, Siemens, Shell of Sodexo? En heb je altijd al eens aan de hand van een reorganisatiedossier de dynamiek en de hectiek van een reorganisatie (en het arbeidsrecht) willen ervaren? Dan is de minor Arbeidsrecht en Reorganisatie echt iets voor jou!

 • Beleid en Management in de Publieke Sector

  Ben jij geïnteresseerd in het analyseren en helpen oplossen van allerlei maatschappelijke vraagstukken? Dan is deze minor iets voor jou.

 • De grote vragen

  Deze minor gaat in op fundamentele, filosofische problemen en hun mogelijke oplossingen.

 • De Sociologische Blik

  In deze minor maak je kennis met de sociologische blik. Je verbreedt je blikveld en bestudeert onder meer vraagstukken van sociale ongelijkheid, cultuur, etniciteit, godsdienst, stedelijke ontwikkelingen, en ‘gender’. Daarnaast heeft de minor een verdiepend karakter: je krijgt de gelegenheid om een invloedrijk sociologisch werk te bestuderen dat betrekking heeft op, of raakt aan, je eigen vakgebied, waaronder economie en bedrijfskunde, recht, geneeskunde, geschiedenis, algemene cultuurwetenschappen, psychologie en pedagogiek.

 • De Werking van de Hersenen: Van Neuron tot Vrije Wil

  Deze minor geeft je een goed inzicht in de organisatie en werking van de hersenen. Daarvoor beginnen we bij de basis: de hersencel (het neuron). Dan bekijken we hoe informatie de weg "omhoog" vindt, wordt verwerkt (emoties, vrije wil) en leidt tot motoriek (ons gedrag). Zo ontwikkel je een toenemend begrip van de werking van de hersenen. Als dat lukt (moet je wel voor werken), ben je na deze minor niet alleen in staat om allerlei neurowetenschappelijke beweringen op waarde te schatten - belangrijk voor toekomstige ontwikkelingen op je eigen vakgebied - maar heb je ook een prachtige ontdekkingsreis meegemaakt.

 • Dood en Letsel: Voorkomen, Vergoeden en Vergelden

  Vanuit veel wetenschappen is het nodige te zeggen over de vraag wanneer dood en letsel voorkomen, vergoed of vergolden moet worden. In deze verbredende minor brengen we deze inzichten bijeen, laten verschillende (gast)docenten hun licht er over schijnen, brengen we studenten aan de praat over de multidisciplinariteit van het onderwerp en confronteren we elkaar met tal van dilemma’s.

 • Educatieve Minor Economie

  Lijkt het je een uitdaging om voor de klas te staan, dan biedt de Educatieve minor je de kans! Haal een tweedegraadsbevoegdheid voor docent Economie in het voortgezet onderwijs.

 • Educatieve Minor Geschiedenis

  Lijkt het je een uitdaging om voor de klas te staan, dan biedt de Educatieve minor je de kans! Haal een tweedegraadsbevoegdheid voor docent Geschiedenis in het voortgezet onderwijs.

 • Ethiek in de Gezondheidszorg

  Ethische thema’s en dilemma’s in de gezondheidszorg:  dagelijkse kost in de krant en op TV.  Kwesties die niet alleen artsen aangaan, maar vaak ook de samenleving.  Moet alles wat kan?  Waar liggen de grenzen van het beslissen over leven en dood, over kwaliteit van leven, over gebruik van menselijke embryo’s,  organen? Hoe maakbaar is de mens?  Zien we daar ethische grenzen? Mogen kosten meewegen in de zorg aan zieke mensen?

  In deze minor ethiek ontwikkel je jezelf tot een academicus met kennis over deze thema’s en met inzicht in steekhoudende argumenten en weloverwogen standpunten.

 • First things: the power of philosophy

  Philosophy has the power to light up the way you think and live. This course gives you a taste of the fascinating ways in which doing philosophy can change your view on science, society, history, and culture – and on all the rest of your life. Socrates already said: ‘the unexamined life is not worth living’. As philosophy is about argument and the confrontation of perspectives, the four modules in this course represent four different perspectives in philosophy, offering four challenging introductions to core philosophical topics. We move from early thinkers on toleration through pressing societal dilemmas and ‘eco-philosophical’ concerns to the characteristic philosophical craft of the thought experiment.