Aanbod overige externe studenten

Wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de EUR. Net als een studieverblijf in het buitenland verrijkt een Rotterdamse minor je studie én cv. 

Aanmeldprocedure

Nog niet eerder gestudeerd aan de EUR? Om je aan te melden voor een EUR minor moet je een account aanmaken in Osiris Aanmeld. Je kunt vervolgens een minoraanmelding indienen. Nadat je een account hebt aangemaakt ontvang je je ERNA gegevens en een studentmailaccount van de EUR. Je ontvangt op je EUR studentmail een aanmeldbevestiging van je minorkeuze. Je kunt inloggen in je EUR studentmail met je ERNA account.

Heb je al eerder aan de EUR gestudeerd? Meld je dan NIET aan via Osiris Aanmeld. Neem in plaats daarvan contact met ons op via ASK Erasmus (FAQs, button onderaan pagina). Vermeld in je bericht duidelijk:

  • welke minor je wilt volgen,
  • je naam en - indien mogelijk - je studentnummer aan de EUR.

 Aanvullende informatie aanmeldprocedure  

  • Je kunt je aanmelden voor een minor van 1 mei t/m 31 mei.

  • Controleer in toelatingsmatrix voor externe studenten of je voorkeursminor open staat voor externe studenten (er zijn GEEN uitzonderingen mogelijk).

  • Dien maximaal één minorvoorkeur in.

  • Upload bij je vooraanmelding een scan van de toestemmingsverklaring van je eigen Examencommissie. 

Voldoet je vooraanmelding niet aan bovenstaande eisen, dan wordt deze niet in behandeling genomen. 

Let op: een vooraanmelding geeft geen plaatsingsgarantie. Medio juli ontvang je per email bericht of je geplaatst bent in de minor van je keuze. Hierover kan niet gecorrespondeerd worden. Je kunt als externe student maximaal 1 minor volgen en afronden aan de EUR. Om een minor te kunnen volgen dien je een actieve bachelorinschrijving te hebben aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Dit moet je bij een eventuele plaatsing aantonen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je thuisinstelling.

Tot slot: het aantal plaatsen voor externe studenten is beperkt. We raden je aan een alternatief achter de hand te hebben.