Studievoorzieningen

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt je veel faciliteiten en voorzieningen zodat je goed kunt studeren.

Advies en begeleiding

De Erasmus Universiteit helpt je om succesvol te studeren. Je hebt eigen  verantwoordelijkheid, maar je doet het niet alleen. Je krijgt intensieve begeleiding door studieadviseurs, mentoren en tutoren. Zij helpen je bijvoorbeeld bij het vinden van de beste studiemethoden. Je kunt ook bij ze terecht als studeren niet goed lukt of voor advies over welke richting je kiest.

Studiebegeleiding en -advies voor studenten

Universiteitsbibliotheek

In de universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit vind je alle wetenschappelijke internationale literatuur die je nodig hebt, zowel digitaal als in fysieke boeken. Je kunt kiezen uit meer dan een miljoen titels uit alle vakgebieden. In de Universiteitsbibliotheek zijn stilteplekken, computerplekken en ruimtes waar je in een groep aan een opdracht kunt werken.

Universiteitsbibliotheek

ICT-voorzieningen

Op de campus zijn diverse computerzalen waar je kunt studeren en gebruik kunt maken van de diverse online leer- en communicatiesystemen die de Erasmus Universiteit inzet. Natuurlijk kun je overal op de campus gratis gebruik maken van wifi.

Studeren met een functiebeperking

Wil en kan je graag studeren, maar heb je een functiebeperking of handicap waardoor het studeren moeilijker kan zijn, dan helpt de Erasmus Universiteit je. Voor zover het in ons vermogen ligt bieden we je ondersteuning door een aangepast studieprogramma.

Studeren met een functiebeperking

Topsport

Ambitieuze studenten die op het hoogste niveau sporten, kunnen rekenen op ondersteuning van Erasmus Sport. Erasmus Sport probeert op die manier de combinatie tussen de opleiding en een succesvolle sportcarrière makkelijk te maken.

Erasmus Sport