Engels

Learning a new language will open new worlds

Heb je de Engelse taal nodig voor je studie of loopbaan? Ga je binnenkort op reis en wil je je verstaanbaar maken? Of wil je Engels leren vanwege een andere reden? Het LTC helpt je graag op weg! Het volledige aanbod Engels voor cursisten met een academische achtergrond (hbo/wo) vind je hier:

Taaltoets

Een intake Engels is bedoeld voor studenten. Het doel van een intake is het vaststellen van je taalbeheersingsniveau, zodat je weet aan welke cursus Engels je kunt deelnemen of, of je niveau hoog genoeg is voor toelating tot een Engelstalige Master. Onze intake bestaat uit een schriftelijke, een mondelinge en een online toets. Na de intake ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal beheerst en aan welke cursus je mag deelnemen. 

Een taalassessment Engels is bedoeld om je taalbeheersingsniveau vast te stellen. Na het assessment ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal beheerst. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Het resultaat van een assessment kan gebruikt worden voor de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of voor het project Tweetaligheid (Support staff).

Als u wilt weten of uw (toekomstige) medewerker de Engelse taal voldoende beheerst om goed te kunnen functioneren, dan is een taalassessment een oplossing. Een taalassessment maakt duidelijk op welk niveau iemand de taal beheerst. Na afloop van het assessment ontvangt u een kort rapport waarin de resultaten worden beschreven en de eventuele verbeterpunten worden genoemd.

Wat kunt u verwachten?
Wij bieden een standaard taalassessment Engels van € 157,50 aan. In overleg is het mogelijk om het assessment aan te passen aan de werkomgeving en functie van uw (toekomstig) medewerker. Het assessment kan bestaan uit één of meerdere toetsonderdelen:

SoortPrijs
Een mondelinge toets€ 75,-
Een schrijftoets€ 37,50
Een online toets (Oxford Quick Placement Test)€ 45,-


Inschrijven
Het LTC organiseert assessments alleen op aanvraag en alleen tijdens de maanden september t/m juni van een academisch jaar.  Wilt u een assessment aanvragen? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar ltc@eur.nl.

Een ITP-TOEFL toets is een variant van een TOEFL toets. De behaalde resultaten van de ITP-TOEFL zijn alleen geldig binnen de Erasmus Universiteit. De uitslag van de toets kun je gebruiken om je taalniveau aan te tonen voor toelating tot een studie of een Engelstalig (uitwisselings)programma van de EUR. Deze toets kun je niet gebruiken voor toelating tot een cursus!

Taalcursus

Deze online B2.1 cursus voor academische doeleinden omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels B2.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat.
 • Meer informatie over de cursus Engels B2.1 vind je in onze factsheet.
 • Je kunt je direct inschrijven via onze webshop!
 • De inschrijfdeadline is dinsdag 21 september 2021.

Deze online B2.2 cursus voor academische doeleinden is een vervolg op de cursus Engels B2.1 en omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels B2.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat.
 • Meer informatie over de cursus Engels B2.2 vind je in onze factsheet.
 • Je kunt je direct inschrijven via onze webshop!
 • De inschrijfdeadline is dinsdag 21 september 2021.

Deze online C1.1 cursus voor academische doeleinden is een vervolg op de cursus Engels B2.2 en omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels C1.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat.
 • Meer informatie over de cursus Engels C1.1 vind je in onze factsheet.
 • Je kunt je direct inschrijven via onze webshop!
 • De inschrijfdeadline is zondag 26 september 2021.

Wekelijkse taalcursus Engels voor EUR-medewerkers met een afsluitend examen en een certificaat.
De volgende niveaus worden aangeboden:

 • Speaking and writing skills for staff A2 (van A1 naar A2)
 • Speaking and writing skills for staff B1 (van A2 naar B1)
 • Writing skills for staff B2 (van B1 naar B2)
 • Speaking skills for staff B2 (van B1 naar B2)
 • Writing skills for staff C1 (van B2 naar C1)
 • Speaking skills for staff C1 (van B2 naar C1)
 • Teaching in English C1 & C2 (wetenschappelijk personeel)

Meer informatie over de cursussen Engels voor medewerkers kun je hier vinden.

Refresher sessions Engels voor EUR-medewerkers zonder afsluitend examen en met bewijs van deelname. De volgende niveaus worden aangeboden:

 • Refresh your speaking skills B2
 • Refresh your writing skills B2
 • Refresh your speaking skills C1
 • Refresh your writing skills C1

Meer informatie over de refresher session Engels voor medewerkers kun je hier vinden.

Als student of medewerker van de Erasmus Universiteit kun je een jaarlicentie aanschaffen voor het online programma Rosetta Stone. Met dit programma kun je zelfstandig en online de Engelse taal leren. Dat vraagt wel discipline en doorzettingsvermogen. Het online programma is ook geschikt voor het op peil houden van je taalbeheersing. Goed om te weten is dat alle taalvaardigheden, zoals spreken, luisteren, lezen en schrijven, aan bod komen. Je kunt het gehele jaar een licentie aanschaffen via de webshop. 

 • Er is geen afsluitend examen en je ontvangt geen certificaat.
 • Meer informatie over de online cursus Engels (en het overige aanbod van Rosetta Stone) kun je vinden in onze factsheet: online language courses.

Wil je graag de Engelse taal leren maar heb je gedurende het jaar nooit tijd? Dan is deze cursus wat voor jou! Tijdens deze online zomercursus voor beginners leer je in 2 weken wat je anders in 10 weken leert. In deze twee weken verbeter je je taalbeheersing enorm en ben je ready to go! De zomercursus (ongeacht het niveau)  bestaat uit negen  dagelijkse bijeenkomsten van ongeveer 3,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld, namelijk B2.2 of C1.1.

 • Met afsluitend examen en certificaat.
 • Meer informatie over de zomercursus Engels B2.2 of C1.1. kun je vinden in onze factsheet.
 • Je kunt je direct inschrijven via onze webshop!
 • De inschrijfdeadline is woensdag 28 juli 2021.

Academisch schrijven

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Engels? Gebruik dan de online cursus academisch schrijven als voorbereiding op het schrijven van je scriptie of paper.

 • Meer informatie over de cursus Academic Writing voor BaMa kun je vinden in onze factsheet

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Engels?

Academisch schrijven is een essentieel onderdeel van je PhD-programma en is de basis waarop je je academische carrière zult bouwen. Voor niet-Engelstalige academici kan dit een belemmering vormen voor het behalen van je academische doelen. In deze online cursus leer je niet alleen de theorie achter academisch schrijven, maar leer je ook je zwakke punten te identificeren en je vaardigheden te verbeteren. Deze cursus wordt driemaal per jaar aangeboden in september, januari en april.

 • Meer informatie over de online cursus Academic Writing voor PhD kun je vinden in onze factsheet.

Loop je tegen problemen aan bij het schrijven van een paper of je scriptie in het Engels en wil je gerichte feedback op je eigen tekst, maar is een cursus volgen is geen optie voor je? Maak dan gebruik van een schrijfcoach die je individuele feedback geeft op een door jou geschreven tekst. Je kunt hierbij denken aan: grammaticale kwesties, formuleringen, structuur, woordcombinaties, alinea-indeling. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend levert het Language & Training Centre ook graag maatwerk op verzoek van en in overleg met faculteiten, afdelingen, studenten of bedrijven. Maatwerk kunnen we onderverdelen in:

 • Individueel

  Het is mogelijk om een individuele taaltraining te volgen. Een individuele taaltraining sluit precies aan bij je wensen en behoeften. Het LTC stelt een persoonlijk trainingstraject op. Je doorloopt dit traject onder begeleiding van een ervaren docent.
   
 • Groep
  Het is mogelijk om een cursus op maat in te kopen. Deze wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 3 personen.

Voor meer informatie over assessments & cursussen op maat of een oriënterend gesprek kun je contact opnemen via ltc@eur.nl. Om de aanvraag te kunnen verwerken vragen wij je om duidelijk aan te geven om welke taal het gaat en wat de wensen en behoeften zijn.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen