Engels

Cursus deadline is 18 september
Engels - Language & Training Centre (2017)

Learning a new language will open new worlds

Heb je de Engelse taal nodig voor je studie of loopbaan? Ga je binnenkort op reis en wil je je verstaanbaar maken? Of wil je Engels leren vanwege een andere reden? Het LTC helpt je graag op weg! Het volledige aanbod Engels voor cursisten met een academische achtergrond (hbo/wo) vind je hier.

Voor studenten en/of deelname aan een cursus English for Academic Purposes

Een intake Engels is bedoeld voor iedereen die een cursus English for Academic Purposes in de avonduren wil volgen. Door middel van deze toets bepalen we aan welke cursus Engels je kunt deelnemen (niveau B2.1, B2.2 of C1.1). Onze intake wordt volledig online afgenomen en bestaat uit een mondelinge toets van 10 minuten en een schriftelijke toets van 40 minuten. Een intake Engels kost € 55,- en het cursusadvies is één jaar geldig. Het resultaat, een e-mail, kan alléén gebruikt worden om je in te schrijven voor een cursus. Als je een niveauverklaring nodig hebt (bijvoorbeeld voor een Mastertoelating aan de EUR), dan dien je een taalassessment Engels te doen.

Inschrijfdeadline is 23 Augustus

Een taalassessment Engels wordt volledig online afgenomen en is een uitgebreide toetsing van alle taalvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Met een assessment kun je je taalbeheersingsniveau laten vaststellen (bijvoorbeeld voor toelating tot een Engelstalige master). Als alle resultaten zijn verwerkt, ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal mondeling en schriftelijk beheerst. Let op: Als je aan een cursus wilt deelnemen en alleen wilt weten in welk niveau je kunt instromen, dan is een uitgebreid assessment niet noodzakelijk. In dat geval is deelname aan een intake Engels voldoende.

Inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Een taalassessment Engels is bedoeld om je taalbeheersingsniveau vast te stellen. Na het assessment ontvang je een verklaring waarin staat op welk niveau je de taal beheerst. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Het resultaat van een assessment kan gebruikt worden voor de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of voor het project Tweetaligheid (Support staff).

Inschrijfdeadline is 25 augustus

Als u wilt weten of uw (toekomstige) medewerker de Engelse taal voldoende beheerst om goed te kunnen functioneren, dan is een taalassessment een oplossing. Een taalassessment maakt duidelijk op welk niveau iemand de taal beheerst. Na afloop van het assessment ontvangt u een kort rapport waarin de resultaten worden beschreven en de eventuele verbeterpunten worden genoemd.

Wat kunt u verwachten?
Wij bieden een standaard taalassessment Engels van € 115 aan. In overleg is het mogelijk om het assessment aan te passen aan de werkomgeving en functie van uw (toekomstig) medewerker. Het assessment kan bestaan uit één of meerdere toetsonderdelen:

SoortPrijs
Een mondelinge toets€ 50,-
Een schrijftoets€ 40,-
Een online toets (Oxford Quick Placement Test)€ 25,-


Inschrijven
Het LTC organiseert assessments alleen op aanvraag en alleen tijdens de maanden september t/m juni van een academisch jaar.  Wilt u een assessment aanvragen? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar ltc@eur.nl.

Deze online B2.1 cursus voor academische doeleinden omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels B2.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat

Inschrijfdeadline is 18 september

Deze online B2.2 cursus voor academische doeleinden is een vervolg op de cursus Engels B2.1 en omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels B2.2 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Je ontvangt een certificaat wanneer je aan alle vereisten voor deze cursus hebt voldaan.

Inschrijdeadline is 18 september

Deze online C1.1 cursus voor academische doeleinden is een vervolg op de cursus Engels B2.2 en omvat alle belangrijke vaardigheden en taalaspecten die nodig zijn voor het verbeteren van de Engels taalvaardigheid in zowel academische als alledaagse situaties. Engels C1.1 bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

 • Met afsluitend examen en certificaat

Inschrijfdeadline is 18 september

Wekelijkse taalcursus Engels voor EUR-medewerkers met een afsluitend examen en een certificaat.
De volgende niveaus worden aangeboden:

 • Speaking and writing skills for staff A2 (van A1 naar A2)
 • Speaking and writing skills for staff B1 (van A2 naar B1)
 • Writing skills for staff B2 (van B1 naar B2)
 • Speaking skills for staff B2 (van B1 naar B2)
 • Writing skills for staff C1 (van B2 naar C1)
 • Speaking skills for staff C1 (van B2 naar C1)
 • Teaching in English C1 & C2 (wetenschappelijk personeel)

Inschrijfdeadline is 18 September

Refresher sessions Engels voor EUR-medewerkers zonder afsluitend examen en met bewijs van deelname. De volgende niveaus worden aangeboden:

 • Refresh your speaking skills B2
 • Refresh your writing skills B2
 • Refresh your speaking skills C1
 • Refresh your writing skills C1

Wil je graag de Engelse taal leren maar heb je gedurende het jaar nooit tijd? Dan is deze cursus wat voor jou! Tijdens deze online zomercursus voor beginners leer je in 2 weken wat je anders in 10 weken leert. In deze twee weken verbeter je je taalbeheersing enorm en ben je ready to go! De zomercursus (ongeacht het niveau)  bestaat uit negen  dagelijkse bijeenkomsten van ongeveer 3,5 uur. Het afsluitende examen vindt na afloop van de cursus plaats op een vooraf vastgestelde datum. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld, namelijk B2.2 of C1.1.

 • Met afsluitend examen en certificaat

Deze cursus wordt niet aangeboden in de zomer van 2024

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Engels? Gebruik dan de online cursus academisch schrijven als voorbereiding op het schrijven van je scriptie of paper.

Inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van nieuwe data.

Wil je oefenen met het schrijven van een wetenschappelijke tekst in het Engels?

Academisch schrijven is een essentieel onderdeel van je PhD-programma en is de basis waarop je je academische carrière zult bouwen. Voor niet-Engelstalige academici kan dit een belemmering vormen voor het behalen van je academische doelen. In deze online cursus leer je niet alleen de theorie achter academisch schrijven, maar leer je ook je zwakke punten te identificeren en je vaardigheden te verbeteren. Deze cursus wordt gepland op aanvraag.

Stuur ons een e-mail als je geïnteresseerd ben in deze cursus. 

Loop je tegen problemen aan bij het schrijven van een paper of je scriptie in het Engels en wil je gerichte feedback op je eigen tekst, maar is een cursus volgen is geen optie voor je? Maak dan gebruik van een schrijfcoach die je individuele feedback geeft op een door jou geschreven tekst. Je kunt hierbij denken aan: grammaticale kwesties, formuleringen, structuur, woordcombinaties, alinea-indeling. 

Moreover is er een app voor het leren van talen voor gevorderd academisch Engels. Alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangen gratis de Lite-versie van de app.

Vanzelfsprekend levert het Language & Training Centre ook graag maatwerk op verzoek van en in overleg met faculteiten, afdelingen, studenten of bedrijven. Maatwerk kunnen we onderverdelen in:

 • Individueel

  Het is mogelijk om een individuele taaltraining te volgen. Een individuele taaltraining sluit precies aan bij je wensen en behoeften. Het LTC stelt een persoonlijk trainingstraject op. Je doorloopt dit traject onder begeleiding van een ervaren docent.
   

 • Groep
  Het is mogelijk om een cursus op maat in te kopen. Deze wordt in overleg afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 3 personen.

Voor meer informatie over assessments & cursussen op maat of een oriënterend gesprek kun je contact opnemen via ltc@eur.nl. Om de aanvraag te kunnen verwerken vragen wij je om duidelijk aan te geven om welke taal het gaat en wat de wensen en behoeften zijn.

Er zijn twee Deep Dives beschikbaar om uit te kiezen: Academic Writing en General Writing. Heb jij moeite met het schrijven van Academische teksten? Dan is de Deep Dive in Academic Writing iets voor jou.  Weet je wat je wilt zeggen, maar heb je soms moeite om de juiste woorden te vinden of de juiste toon te zetten? Dan is deze Deep Dive in General Writing iets voor jou.

 • Deze Deep Dives zijn zelfstudies. Je krijg toegang voor zes maanden tot de cursusomgeving op Canvas. Daar kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo de stof doornemen.
 • Er is geen afsluitend examen en je ontvangt geen certificaat

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen