Cursussen Engels voor ondersteunende staff & docenten

Inschrijfdeadline 14 januari 2024
Engels - Language & Training Centre (2017)

Wanneer je graag je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren, heeft het Language & Training Centre (LTC) speciaal voor medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam een aantal cursussen ontwikkeld.

Deze cursussen focussen op spreek- & schrijfvaardigheid en er is onderscheid gemaakt in cursussen voor docenten en ondersteunende staf. Zo weet je zeker dat de inhoud van de cursus bijdraagt aan het beter uitvoeren van je werkzaamheden.

De A2 en B1 cursussen bestaan uit veertien wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en de B2 en C1 cursussen bestaan uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Het afsluitende examen vindt één week na de laatste les plaats. Aan het einde van de cursus is de stof van één cursusniveau behandeld.

Welke cursusniveaus zijn er?

Het volledige aanbod bestaat uit de volgende cursusniveaus:

Het doel van deze cursus is het verbeteren van de mondelinge en schriftelijke vaardigheden van A1 naar A2 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR).
Je oefent tal van werkgerelateerde spreek- en schrijfactiviteiten zoals o.a. telefoneren, om hulp of advies, informatie opvragen en uitwisselen, een afspraak maken en een korte e-mail of tekst schrijven. 

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van schrijf- en spreekvaardigheid A1 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het A1-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Deze cursus bieden wij alleen op aanvraag aan. Indien je interesse hebt in deze cursus, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen via 010-4081997 of ltc@eur.nl. 

Het doel van deze cursus is het verbeteren van de mondelinge en schriftelijke vaardigheden van A2 naar B1 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR).
Je oefent tal van werkgerelateerde spreekactiviteiten zoals jezelf introduceren, beroep en studie, een suggestie doen, je mening geven, het beschrijven van situaties en een korte tekst schrijven. 

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van schrijf- en spreekvaardigheid A2 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het A2-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Deze cursus bieden wij alleen op aanvraag aan. Indien je interesse hebt in deze cursus, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen via 010-4081997 of ltc@eur.nl. 

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de mondelinge vaardigheden van B1 naar B2 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde spreekactiviteiten zoals begroeten en introduceren, small talk, discussiëren over diverse onderwerpen, je mening geven, advies vragen, telefoneren, korte presentatie geven, informatie verschaffen en vergaderen. 

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van spreekvaardigheid B1 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het B1-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl
 • 23 januari - 26 maart 2024

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Speaking skills 
B2

Dinsdagen 10.00 - 12.30

2 april 2024

Campus

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de schriftelijke vaardigheden van B1 naar B2 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde schrijfactiviteiten zoals een professioneel mening geven, woordvolgorde, gebruik interpunctie, grammaticale structuren, het koppelen van zinnen, samenhang en memo’s.

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van schrijfvaardigheid B1 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het B1-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl
 • 24 januari - 27 maart 2024

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Writing skills
B2

Woensdagen 10.00 - 12.30

3 april 2024

Online

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de mondelinge vaardigheden van B2 naar C1 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde spreekactiviteiten zoals presenteren, beantwoorden van vragen, vergaderingen, brainstormen, discussiëren en feedback geven. 

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van spreekvaardigheid B2 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het B2-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl
 • 23 januari - 26 maart 2024

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Speaking skills
C1

Dinsdagen 10.00 - 12.30

2 april 2024

Campus

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de schriftelijke vaardigheden van B2 naar C1 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde schrijfactiviteiten zoals structureren van teksten, feiten benoemen, meningen verwerken, brieven, uitnodigingen, goed en slecht nieuws berichten, notulen, rapporten, onderzoek, voorstellen en
informatie sheets. 

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van schrijfvaardigheid B2 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het B2-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl
 • 23 januari - 26 maart 2024

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Writing skills
C1

Dinsdagen 13.30 - 16.00

2 april 2024 (Online via Canvas)

Campus

"A perfect course 1) to further improve your speaking skills; 2) to receive constructive and useful feedback, and 3) to increase your
confidence in speaking English in a group."

Ben je een Nederlandse of internationale EUR docent die lesgeeft in Engels? Zou je je vaardigheden willen verbeteren of meer vertrouwen willen krijgen in je Engelse skills?

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de mondelinge vaardigheden van B2 naar C1 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde spreekactiviteiten zoals gepast taalgebruik in diverse situaties, presenteren van feiten en cijfers, discussietechnieken, gebruik van visuals en identificatietechnieken (onderbreken, ergens mee (on)eens zijn en samenvatten).

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van spreekvaardigheid B2 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het B2-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC. Let op! Deze cursus is alleen toegankelijk voor wetenschappelijk personeel.
 • Deze cursus is op dit moment niet open, klik deze link om op de hoogte te blijven van nieuwe data.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Teaching in English
C1

-

-

-

Ben je een Nederlandse of internationale EUR docent die lesgeeft in Engels? Zou je je vaardigheden willen verbeteren of meer vertrouwen willen krijgen in je Engelse skills?

Het doel van deze online cursus is het verbeteren van de mondelinge vaardigheden van B2 naar C2 niveau volgens het Common European Framework of Reference (CEFR). Je oefent tal van werkgerelateerde spreekactiviteiten zoals gepast taalgebruik in diverse situaties, presenteren van feiten en cijfers, discussietechnieken, gebruik van visuals en identificatietechnieken (onderbreken, ergens mee (on)eens zijn en samenvatten).

 • Toelating tot de cursus is mogelijk als uw huidige niveau van spreekvaardigheid C1 is. Als bewijs van deze ingangseis accepteren we het C1-resultaat van een taalassessment Engels van het LTC. Let op! Deze cursus is alleen toegankelijk voor wetenschappelijk personeel.
 • Deze cursus is op dit moment niet open, klik deze link om op de hoogte te blijven van nieuwe data.
 • Heb je vragen? E-mail naar ltc@eur.nl

Cursusplanning

Cursusdag en tijd

Examendatum

Locatie

Teaching in English
C1+ / C2

-

-

-

 • Voor de cursussen A2 & B1 zal een offerte worden gemaakt aan de hand van je wensen.
 • De kosten voor de cursussen B2 & C1 bedragen € 675,-. 
 • Indien er minder dan 6 inschrijvingen zijn voor een cursus, gelden onderstaande prijzen:
  • 5 deelnemers: € 795,- 
  • 4 deelnemers: € 825,-  let op: in dit geval wordt de cursusduur aangepast naar 8 lessen van 2,5 uur (i.p.v. 10 lessen)
  • 3 deelnemers: € 1.065,- let op: in dit geval wordt de cursusduur aangepast naar 8 lessen van 2,5 uur (i.p.v. 10 lessen)
  • 2 deelnemers of privéles: prijs en cursusduur op aanvraag

 

   

  • Deze cursussen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Toelating tot de cursus is mogelijk indien je hebt deelgenomen aan een taalassessment Engels of een certificaat hebt van een voorgaand niveau. Dit certificaat dient niet ouder dan 2 jaar te zijn
  • Deze cursussen Engels voor medewerkers worden driemaal per jaar aangeboden (oktober-december / januari-maart / april-juni)
  • Het cursusmateriaal, een reader en/of materiaal tijdens de cursus, is bij de prijs inbegrepen.
   In de bevestiging die je ontvangt als de cursus doorgaat, informeren we je over de details.
  • Van de deelnemers wordt verwacht dat zij naast de wekelijkse contacturen ongeveer twee uur
   per week aan zelfstudie besteden. Dit is een richtlijn; sommige cursisten zullen mogelijk meer
   tijd nodig hebben.
  • De groepen zijn klein: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Let op! Bij minder dan 6
   inschrijvingen behoudt het LTC het recht om de cursus te annuleren.
  • Aanwezigheid bij de lessen is niet verplicht, wel raadzaam.
  • Je ontvangt een certificaat (op aanvraag) als je de cursus succesvol afrondt.
  • Lees ook onze voorwaarden.

  Om toegelaten te worden tot één van deze cursussen, gelden voorwaarden zoals genoemd bij de desbetreffende cursus. Je kunt je inschrijven voor een cursus door het digitale inschrijfformulier in te vullen. LET OP! Je hoort direct na de inschrijving een bevestiging via e-mail te ontvangen. Indien dit niet het geval is verzoeken wij je vriendelijk om contact met ons op te nemen via ltc@eur.nl

   

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen