Onderwijs

Vital Cities and Citizens
Inside view of the Polak building.

VCC studenten challenge

Naast ons eigen onderzoek naar inclusieve, diverse, slimme, veerkrachtige, duurzame en rechtvaardige steden staat ook onderwijs centraal binnen Vital Cities and Citizens. Wij willen studenten graag de kans bieden hun werk te delen met de buitenwereld. Want er worden zoveel mooie papers en scripties geschreven binnen de onderwijsprogramma’s die raken aan de kern van VCC. 

Voel jij je aangesproken en wil je dat jouw paper, scriptie of onderzoeksuitkomsten worden gedeeld in de vorm van een blog of vlog op onze website en andere kanalen? Meld je dan hieronder aan! 

 • Een interessante blog is concreet en biedt bijvoorbeeld aanbevelingen voor de gemeente of andere partijen, of interessante inzichten over de stad (met een link aan een of meerdere van onze vier VCC thema’s

 • Houdt tussen de 1200 en 1800 woorden aan bij het schrijven van het item  

 • Schrijf een pakkende intro van rond de 90 woorden  

 • Denk eraan dat deze prikkelend moet zijn voor de lezer, begin dus bijvoorbeeld met een vraag of stelling en zorg dat de lezer in een oogopslag kan zien waar jouw artikel over gaat 

 • Voor de leesbaarheid en scanbaarheid zijn tussenkopjes belangrijk, wees dus niet bang deze te gebruiken! Een goed kopje geeft meteen de boodschap van de alinea weer.  

 • Stuur een horizontale foto (zonder tekst of logo’s) mee, deze wordt weergegeven onder de intro 

 • Altijd leuk om foto’s, visuals, infographics, etc. te gebruiken! 

 • Het mag in het Nederlands of in het Engels geschreven zijn, het grootste bereik behalen we wel met Engelse items  

 • Voorbeelden van een goede blog: 

Wil je een vlog maken die op onze VCC website en socials wordt gepubliceerd? Dat kan! Let op: een interessante vlog is concreet en biedt bijvoorbeeld aanbevelingen voor de gemeente of andere partijen, of interessante inzichten over de stad (met een link naar een of meer van onze vier VCC-thema's). Als je geïnteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje en we bespreken de mogelijkheden en sturen je de richtlijnen toe.  

De blogs met de meest relevante en interessante inzichten voor VCC kunnen publiceren als nieuwsitem. Bij het indienen van jouw tekst kijken wij direct of het item hiervoor in aanmerking komt. 

Elk jaar kijken we in december naar de opbrengsten en het beste item wint de jaarlijkse VCC-studentenprijs! De winnaar zal in januari bekend worden gemaakt. 

Ben je enthousiast geworden? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar vitalcitiesandcitizens@eur.nl  

Onderwijs

Tackling Inequalities

Een interdisciplinair honours programma voor masterstudenten

This master programme offers an opportunity to learn how to develop innovative urban policies and appropriate management strategies to deal with major societal issues of our time.

Learning for Equality in Rotterdam

Hoe gaan EUR-studenten om met sociale ongelijkheden in Rotterdam, door middel van leerervaringen?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen