Universitaire prijzen
Jaarlijkse prijzen voor onze beste wetenschappers

Universitaire prijzen & fellowships

Elk jaar reikt het College van Bestuur prijzen uit aan excellente onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens ontvangen een aantal jonge, talentvolle onderzoekers een fellowship van de EUR of Erasmus MC. Daarmee erkennen we het talent dat we in huis hebben en spreken we onze waardering uit voor wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Onderzoeksprijs

De Onderzoeksprijs is bestemd voor een gepromoveerde onderzoeker, die een uitzonderlijke onderzoeksprestatie heeft verricht en die aan het begin van een veelbelovende onderzoeksloopbaan staat.

De Onderzoeksprijs gaat in 2018 naar: dr. Daphne van de Bongardt. Dr. Daphne van de Bongardt is in 2016 begonnen als universitair docent bij de afdeling Psychology, Education & Child Studies. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen en stimuleren van de relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren.

De jury prijst Van de Bongardt voor de maatschappelijke impact en relevantie van haar onderzoek en is zeer enthousiast over het creatieve thema van het onderzoek en de creatieve manieren waarop dr. Van de Bongardt data verzamelt. Daarnaast heeft de jury grote waardering voor het uitgebreide internationale netwerk dat ze in korte tijd heeft weten op te bouwen, het interdisciplinaire karakter van haar onderzoek en de bijbehorende publicaties.

Daphne van de Bongardt ontvangt Onderzoeksprijs

Research Prize 2018: Daphne van de Bongardt

FAME Athena Award

De Erasmus Universiteit Rotterdam en Female Academics Moving toward Equity (FAME) hebben de jaarlijkse Athena Award geïntroduceerd. Met deze prijs willen zij medewerkers en studenten eren die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de positie van vrouwen binnen de universiteit en de academische wereld. De prijs werd in 2018 gewonnen door Lizzy Boonen.

EUR Fellowship

Elk jaar biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam gepromoveerde, veelbelovende onderzoekers van de universiteit de kans om onderzoek uit te voeren. Een aantal jonge onderzoekers ontvangen een EUR Fellowship voor een periode van maximaal twee jaar. Op deze manier wil de universiteit haar jonge onderzoekers aanmoedigen om te kiezen voor een carrière in de academische wereld.

Erasmus MC Fellowships

Jaarlijks worden er ook fellowships aangeboden aan onlangs gepromoveerde, talentvolle onderzoekers in de geneeskunde. Met een Erasmus MC Fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij twee jaar lang gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten.