Universitaire prijzen
Jaarlijkse prijzen voor onze beste wetenschappers

Universitaire prijzen & fellowships

Elk jaar reikt het College van Bestuur prijzen uit aan excellente onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens ontvangen een aantal jonge, talentvolle onderzoekers een fellowship van de EUR of Erasmus MC. Daarmee erkennen we het talent dat we in huis hebben en spreken we onze waardering uit voor wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Onderzoeksprijs

De Onderzoeksprijs is bestemd voor een gepromoveerde onderzoeker, die een uitzonderlijke onderzoeksprestatie heeft verricht en die aan het begin van een veelbelovende onderzoeksloopbaan staat. De winnaar van dit jaar is Dr. Carlos Riumallo Herl. 

Research prize 2019

Research prize 2019

Dr. Carlos Riumallo Herl werkt als universitair docent bij de capaciteitsgroep Toegepaste Economie van Erasmus School of Economics. Zijn onderzoeksinteresses zijn gezondheidseconomie en de economie van veroudering. Zijn onderzoek is van groot belang voor de samenleving, zowel in Nederland als daarbuiten. Een andere prestatie van Dr. Riumallo Herl is de impact van zijn onderzoek zowel binnen als buiten de academische wereld.

FAME Athena Award

De Erasmus Universiteit Rotterdam en Female Academics Moving toward Equity (FAME) hebben de jaarlijkse Athena Award geïntroduceerd. Met deze prijs willen zij medewerkers en studenten eren die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de positie van vrouwen binnen de universiteit en de academische wereld. De prijs werd in 2018 gewonnen door Lizzy Boonen.

EUR Fellowships

De EUR Fellowships dienen als aanmoediging voor talentvolle onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met een EUR fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een EUR Fellowship hebben gewonnen:

Erasmus MC Fellowships

Jaarlijks worden er ook fellowships aangeboden aan onlangs gepromoveerde, talentvolle onderzoekers in de geneeskunde. Met een Erasmus MC Fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij twee jaar lang gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een Erasmus MC Fellowship hebben gewonnen: