Universitaire prijzen
Jaarlijkse prijzen voor onze beste wetenschappers

Universitaire prijzen & fellowships

Elk jaar reikt het College van Bestuur prijzen uit aan excellente onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens ontvangen een aantal jonge, talentvolle onderzoekers een fellowship van de EUR of Erasmus MC. Daarmee erkennen we het talent dat we in huis hebben en spreken we onze waardering uit voor wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Onderzoeksprijs

De Onderzoeksprijs is bestemd voor een gepromoveerde onderzoeker, die een uitzonderlijke onderzoeksprestatie heeft verricht en die aan het begin van een veelbelovende onderzoeksloopbaan staat. De Onderzoeksprijs werd dit jaar aan maar liefst twee onderzoekers uitgereikt: dr. Simone Dalm (Erasmus MC) en dr. Julian Schaap (ESHCC).

Dr. Simone Dalm is Assistant Professor op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde aan het Erasmus MC. “Ik zie kankeronderzoek als een moeilijke puzzel, die ik stukje voor stukje probeer op te lossen.”

Dr. Julian Schaap is assistant professor Sociology of Music aan de afdeling Arts and Culture Studies van Erasmus School of History, Culture and Communication. Hij doet onderzoek naar zaken die worden gezien als gesneden koek. "Als iemand aangeeft dat ze door mijn onderzoek anders naar dingen zijn gaan kijken, dan is dat voor mij impact.” 

Education Prize

De Education Prize gaat jaarlijks naar een docent die op een bijzondere manier is opgevallen. Bijvoorbeeld door zijn gepassioneerde manier van college geven of door zijn vernieuwende onderwijsstijl. De Education Prize 2020 is toegekend aan alle docenten van de EUR, als waardering voor alle inzet, daadkracht en flexibiliteit die zij hebben getoond tijdens de tumultueuze coronatijd. In 2019 ging de prijs naar Prof.dr. Han Smit, hoogleraar bij de Erasmus School of Economics.

Lambers Student Excellence Award

Nikki Speklé studeerde cumma sum laude af aan twee masters in het recht en de economie, en hiervoor kreeg zij de Lambers Student Excellence Award.

Lees meer over Nikki Speklé

De Rotterdam Scriptieprijs

De Rotterdam Scriptieprijs ging naar Mareen Bastiaans voor haar scriptie ‘Labor market and health effects of an activation program for the long-term inactive’.

Alles over de Rotterdam Scriptieprijs

Student Societal Impact Award

Student Econometrie Esmee Tanis is de eerste winnaar van de Student Societal Impact Award. De geldprijs van 4500 euro kan ze besteden aan de verdere ontwikkeling van een project dat bijdraagt aan positieve maatschappelijke impact. De prijs is voor het eerst uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar 2020 - 2021. De winnares mocht daar haar visie delen in een korte pitch.

Lees meer over Esmee Tanis

EUR Fellowships

De EUR Fellowships dienen als aanmoediging voor talentvolle onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met een EUR fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een EUR Fellowship hebben gewonnen:

Erasmus MC Fellowships

Jaarlijks worden er ook fellowships aangeboden aan onlangs gepromoveerde, talentvolle onderzoekers in de geneeskunde. Met een Erasmus MC Fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij twee jaar lang gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een Erasmus MC Fellowship hebben gewonnen: