Universitaire prijzen

Jaarlijkse prijzen voor onze beste wetenschappers

Elk jaar reikt het College van Bestuur prijzen uit aan excellente onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens ontvangen een aantal jonge, talentvolle onderzoekers een fellowship van de EUR of Erasmus MC. Daarmee erkennen we het talent dat we in huis hebben en spreken we onze waardering uit voor wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Arie Kers

Research Prize

De Research Prize is bestemd voor een gepromoveerde onderzoeker, die een uitzonderlijke onderzoeksprestatie heeft verricht en die aan het begin van een veelbelovende onderzoeksloopbaan staat. De Research Prize werd dit jaar uitgereikt aan dr. Tina van der Vlies voor haar onderzoek dat grote maatschappelijke impact heeft. Tina levert met haar geschiedenisonderzoek kennis om de wereld beter te begrijpen, problemen te analyseren en tot oplossingen te komen.

Arie Kers

Education Prize

De Education Prize gaat jaarlijks naar een docent die op een bijzondere manier is opgevallen. Bijvoorbeeld door zijn gepassioneerde manier van college geven of door zijn vernieuwende onderwijsstijl. De Education Prize 2021 is gewonnen door dr. Ana Uribe Sandoval, docente bij de vakgroep Media en Communicatie aan de Erasmus School of History, Culture and Communication. In 2020 werd de prijs toegekend aan alle EUR-docenten, als waardering voor alle inzet, daadkracht en flexilibilteit die zij hebben getoond tijdens de tumultueuze coronatijd. 

Arie Kers

Lambers Student Excellence Award

De Lambers Student Excellence Award is dit jaar maar liefst aan twee inspirerende en ambitieuze studenten uitgereikt, Ina Jäntgen (Filosofie en Economie) en Charlie Sewalt (Geneeskunde).

Arie Kers

De Rotterdam Scriptieprijs

De Rotterdam Scriptieprijs ging naar Jamila Robbeson voor haar scriptie 'The rise of the electric vehicle influencing the public charging infrastructure of tomorrow: An application of a discrete choice experiment in the EV industry'. Ze ontving de scriptieprijs uit handen van de Rotterdamse wethouder Said Kasmi.

Alles over de Rotterdam Scriptieprijs
Arie Kers

Student Societal Impact Award

De Student Societal Impact Award is gewonnen door Max Wagenaar en Emma Peters die vanuit het studenteninitiatief Erasmus Verbindt met veel initiatief, daadkracht en leiderschap de relatie tussen de Erasmus Universiteit en de stad Rotterdam versterken.

Alexander Santos Lima

Sustainability Award

Met Strategie 2024 heeft de Erasmus Universiteit een belofte gedaan om een positieve impact te hebben op de maatschappij en daarbij hebben we als doel gesteld een Eco-positieve universiteit te zijn. Nicole Hunfeld (Erasmus MC) won voor haar inzet voor het Green Intensive Care project de Sustainability Award.

EUR Fellowships

De EUR Fellowships dienen als aanmoediging voor talentvolle onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met een EUR fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een EUR Fellowship hebben gewonnen:

Erasmus MC Fellowships

Jaarlijks worden er ook fellowships aangeboden aan onlangs gepromoveerde, talentvolle onderzoekers in de geneeskunde. Met een Erasmus MC Fellowship kunnen zij hun onderzoek voortzetten en worden zij twee jaar lang gestimuleerd om hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten. Onderstaand een overzicht van de wetenschappers die in 2019 een Erasmus MC Fellowship hebben gewonnen:

Wand van de toekomst

Winnaars van de Research Prize, Education Prize, Lambers Student Excellence Award, Student Societal Impact Award en Sustainability Award krijgen een plekje aan de 'Wand van de toekomst' in Erasmus Building.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen