NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers van Nederland. De NWO stimuleert het onderzoek door subsidieprogramma's en beurzen, zoals de Spinozapremie, de Vernieuwingsimpuls (Veni, Vidi, Vici) en de Zwaartekrachtsubsidie. Veel onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvingen al een beurs van de NWO. 

Ga direct naar

Veni Grant

Vidi Grant

Vici Grant

Stevin

De Stevinpremie is een prijs voor onderzoekers dan wel een team van twee à drie personen in Nederland die/dat een bijzonder succes heeft behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving. Afgelopen jaar ontving viroloog Marion Koopmans de Stevinpremie voor haar onderzoek naar de overdracht van virussen van dieren op mensen. Koopmans bestudeerde bijvoorbeeld de recente uitbraak van Zika en grootschalige verspreiding van virale aandoeningen tussen mensen (outbreaks en pandemieën). 

Veni

De Veni-beurs biedt pas gepromoveerde onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun ideeën verder te ontwikkelen. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvingen veel jonge, kansrijke onderzoekers de afgelopen jaren een Veni-beurs. Zij voeren onderzoek uit in vele disciplines, van geschiedenis tot economie en van sociologie tot de geneeskunde. 

Vidi

Vidi is een subsidieprogramma voor onderzoekers met een aantal jaar aan postdoc-ervaring. Diverse wetenschappers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben vernieuwende onderzoeken gestart en zelfstandig ontwikkeld met behulp van de Vidi-beurs. Zij ontwikkelen hun eigen onderzoekslijn en stellen hun eigen team samen. 

Vici

De NWO kent Vici-subsidies toe aan excellente, zeer ervaren onderzoekers die met succes een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld. Een aantal onderzoekers aan de EUR ontving deze subsidie. Zo ontving in 2018 dr. Gijs van Soest een beurs van 1,5 miljoen euro om aderverkalking te bestuderen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen