Student Societal Impact Award

De Student Societal Impact Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een student, of een groep studenten, die een actie onderneemt of heeft ondernomen en leiderschap heeft getoond om een positieve maatschappelijke impact te creëren. De prijs is in het leven geroepen om onze studenten te ondersteunen om game-changers worden en maatschappelijke verantwoordelijkheid te omarmen.

  Over de Student Societal Impact Award

  De Student Societal Impact Award bestaat uit een geldbedrag van € 4.500,- plus een certificaat van waardering (ondertekend door zowel de rector magnificus als de voorzitter van het Erasmus Trustfonds). De geldprijs wordt besteed aan de verdere ontwikkeling van het project dat bijdraagt aan een positieve maatschappelijke impact. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Opening van het Academisch Jaar.

  Studenten die in aanmerking komen voor de prijs hebben leiderschap getoond door het initiëren en uitvoeren van een project dat positieve maatschappelijke impact heeft gecreëerd in het academisch jaar 2022-2023.

  Studenten die willen meedingen naar de prijs, kunnen zichzelf kenbaar maken via hun faculteit. De nominatie van een student, of groep studenten, wordt door de decaan ingediend en de volgende informatie dient daarin te staan:

  • een aanbevelingsbrief van de decaan (of decanen);
  • een curriculum vitae;
  • een samenvatting van het project;
  • een motivatiebrief van de kandidaat of kandidaten, waarin het volgende wordt uitgelegd:
   - een motivatie voor de keuze van het project en hoe het bijdraagt aan het creëren van een positieve maatschappelijke impact voor een groter publiek;
   - een toelichting op de wijze waarop het project tot nu toe is geïnitieerd (en uitgevoerd), inclusief de betrokkenheid van belanghebbenden;
   - voorbeelden van aantoonbare resultaten die zijn bereikt of in de toekomst bereikt zullen worden (bijvoorbeeld georganiseerde activiteiten die maatschappelijke relevantie vertegenwoordigen);
   - een motivatie voor de toewijzing van het prijzengeld.

  Alle nominaties dienen te worden gericht aan het College van Bestuur en digitaal als één pdf te worden ingediend bij awards@eur.nl. De uiterste inzenddatum is maandag 3 juni 2024 12 uur 's middags.

  De jury bestaat uit zes leden:

  • rector magnificus (voorzitter);
  • drie hoogleraren;
  • twee studenten van de Universiteitsraad.

  2022: Geneeskundestudenten in de Samenleving (GIDS)

  2021: Erasmus Verbindt

  2020: Esmee Tanis

  Eerdere winnaars Student Societal Impact Award

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen