Integriteit

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een integriteitscode waarin drie kernwaarden zijn opgenomen: professionaliteit, teamwork en fair play. Met deze kernwaarden geven we richting aan het beoogd gedrag van onze medewerkers en studenten. Daarnaast biedt de universiteit met de code haar medewerkers en studenten de ruimte om elkaar te allen tijde aan te spreken op elkaars verantwoordelijkheid. 

In ons dagelijks werk en tijdens onze studie krijgen we te maken met dilemma’s rondom integriteit. Met behulp van deze integriteitscode wil de universiteit medewerkers en studenten zich hier meer bewust van maken. Daarnaast heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een spel ontwikkeld dat gericht is op professionaliteit en integriteit in onderzoek. Dit dilemmaspel 'Professionalism and Integrity in Research' gebruikt veel voorkomende dilemma’s in de wetenschap en nodigt uit om met elkaar hierover te discussiëren.

Het kan voorkomen dat u met een integriteitsvraagstuk wordt geconfronteerd. Bespreek dit dan eerst met de betrokken persoon. Als u er samen niet uitkomt, neem dan contact op met uw leidinggevende en/of uw studieadviseur. Voor veel onderwerpen is er richtlijn of code vastgesteld. Via de website Reglementen, richtlijnen en regelingen kunt u deze raadplegen.

Dilemmaspel

Wetenschappelijke Integriteit

Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen