Dr. Ellen van Schoten

Portefeuille bedrijfsvoering College van Bestuur

Ellen van Schoten (1966) is sinds 1 januari 2021 vice-voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Ze is verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering en de centrale diensten Finance, Human Resources, Real Estate & Facilities en Information Technology.

“Het belang en de impact van onderwijs en onderzoek in onze maatschappij zijn groot. Graag zet ik mijn ervaring en netwerk in om de ambities van de EUR samen met mijn collega’s van het CvB en de decanen te verwezenlijken.”

Ellen van Schoten was sinds 1 oktober 2017 COO van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en was daar verantwoordelijk voor afdelingen bedrijfsvoering. Van Schoten heeft het grootste deel van haar carrière voor de publieke sector gewerkt, laatstelijk voor de Algemene Rekenkamer. Vanaf 2009 was zij daar Secretaris (algemeen directeur) en onder andere belast met de leiding van de ambtelijke organisatie.

“We moeten laten zien wat we kunnen! Onze impact zichtbaar maken en samenwerken met andere organisaties”

“Binnen de universiteit meer aandacht voor duurzame ontwikkeling”

"Met deze impuls geven we verdere invulling aan onze ambities om een duurzame en levendige campus te realiseren."

Achtergrond

Van Schoten is in 1999 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderwerp control en audit van financiële derivaten bij niet-financiële instellingen. Naast dit doctoraat in de economie heeft zij een postdoctoraal Accountancy.

Beelden voor publicatie en pers

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen