Roelien Ritsema van Eck
Portefeuille bedrijfsvoering College van Bestuur

Drs. Roelien Ritsema van Eck

Drs. Roelien Ritsema van Eck

Ritsema van Eck (1975) is sinds 1 november 2018 het derde lid van het College van Bestuur. Ze heeft de portefeuille bedrijfsvoering (Finance, IT, HR, Real Estate en Education & Student Services). In die functie is ze verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de digitale ondersteuning, het verder verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en het verbinden van die bedrijfsvoering met de (strategische) doelstellingen voor onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Ritsema van Eck vertelt over wat zij belangrijk vindt in haar werk: “Ik wil mensen écht verbinden. Een goede relatie met en tussen mensen is voor mij een voorwaarde om goed te kunnen samenwerken. Je moet echter wel kritisch op elkaar kunnen zijn als het gaat om inhoud.”

Over de uitdagingen waar de universiteit voor staat zegt zij het volgende: “We moeten blijven kijken naar de balans tussen zo goed mogelijk presteren op dagelijkse basis en verandering en vernieuwing. Je kunt namelijk niet aan iets nieuws beginnen als de basis niet op orde is. Daarnaast zie je vragen en eisen veranderen. Studenten willen goed ingerichte werkplekken, en IT en met name de beveiliging daarvan wordt steeds belangrijker in het dagelijks functioneren van onderwijs en onderzoek.”

“Je kunt niet aan iets nieuws beginnen als de basis niet op orde is.”

Professor Corien Prins, voorzitter van de Raad van Toezicht over Roelien Ritsema van Eck: “Roelien heeft bijzonder veel kennis en ervaring op het gebied van financiën, IT, bedrijfsvoering en veranderprocessen. Ze is een kundige teamspeler die over de grenzen van haar eigen portfolio heen kijkt."

Rotterdam Make It Happen merkalliantie

Bekijk foto's van Roelien Ritsema van Eck

Achtergrond

Ritsema van Eck studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en International Management aan Oxford Brookes University. Van 1999 tot en met 2018 werkte ze bij ABN Amro, waar ze diverse functies vervulde, laatstelijk als directeur Real Estate & Facility Management.

Beelden voor publicatie en pers