Education Lab

Het Education Lab is het kloppend hart van de Community for Learning & Innovation. Het lab bevindt zich onderin het Polak Building en biedt een state-of-the-art studio voor online onderwijs. Daarnaast vormt het de ontmoetingsplek voor iedereen die gezamenlijk wil werken aan innovatie van het onderwijs. Regelmatig worden er workshops en inspiratiesessies georganiseerd.

Hoe gebruik je het lab en de studio?

 • Het lab heeft verschillende ruimtes die geschikt zijn voor kleine inspiratiesessies en didactische trainingen. Daarnaast is er een evenementenruimte waar evenementen met maximaal 30 mensen kunnen plaatsvinden. De faciliteiten van het lab zijn beschikbaar voor docenten, support staf en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs.

  • Werk je als EUR-medewerker aan het innoveren van onderwijs? Of wil je je ideeën of ervaringen over onderwijsinnovatie delen met geïnteresseerden? Contacteer dan educationlab@eur.nl of de Learning Innovation contactpersoon van je faculteit. Contactgegevens zijn te vinden op MyEUR

   Als student kun je je ideeën over onderwijsinnovatie kwijt bij Students-for-Students (S4S). S4S geeft (financiële) ondersteuning aan verschillende studentenprojecten. Deze projecten kunnen gebruik maken van het lab voor hun events en inspiratiesessies van 9.00-17.00. Op hun website kun je meer lezen over hoe je ondersteuning kunt krijgen en over de bestaande projecten!

   Omdat er regelmatig evenementen plaatsvinden in het lab waarvoor gereserveerd is, wordt het lab niet gebruikt als studie- of werkplek. 

   • Evenementenruimte

    De evenementenruimte bevat een grote trap waarop maximaal 30 mensen kunnen zitten. De ruimte is uitgerust met een beamer, een scherm (HDMI aansluiting) en twee microfoon aansluitingen.

   • Trainingsruimte

    De trainingsruimte is een geluidsdichte kamer waar maximaal 10 mensen kunnen zitten. De kamer is uitgerust met een flip screen die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

   • Inspiratieruimtes

    Het lab heeft drie inspiratieruimtes. Deze ruimtes zijn geschikt voor informele sessies van rond de acht personen. Alle drie de kamers zijn uitgerust met flip screens die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

  • Maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00

   Gebruik buiten de reguliere openingstijden in overleg mogelijk. Vraag naar de voorwaarden via educationlab@eur.nl.

 • De studio omgeving heeft een grote opname studio en twee kleinere DIY-booths. Er is ook een visagieruimte, een regieruimte, en een montageruimte. De studio kan gebruikt worden door docenten, support staff en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs, maar ook voor andere projecten. 

  • Werk je aan het innoveren van onderwijs? Contacteer dan de Learning Innovation contactpersoon van je faculteit over je aanvraag. Contactgegevens zijn te vinden op MyEUR.  

   Wil je de studio faciliteiten gebruiken voor iets anders dan het innoveren van onderwijs? Contacteer dan het Media Support Centre.

   Telefoon: (010) 408 1122

   E-mailhelpdeskmsc@eur.nl

   • Studio

    De grote opnamestudio is geschikt voor het maken van opnames met en zonder publiek. Bijvoorbeeld het opnemen van kennisclips, het produceren van MOOCS, het opnemen van een kleinschalige talkshow met eventueel live verbindingen, en het uitzenden webcasts.

   • DIY-booths

    In de studio-omgeving zijn twee DIY-booths te vinden waarmee je zelf videos kunt recorden. Je hoeft alleen je script en je PowerPoint mee te nemen en dan ben je klaar voor de opname!

  • Maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00

   Gebruik buiten de reguliere openingstijden in overleg mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden via helpdeskmsc@eur.nl

360 tour door het lab

Ben je benieuwd hoe het nieuwe Erasmus Education Lab eruit ziet? Neem een rondleiding!

Kijk rond

Opening Education Lab & Studio

Op 13 november 2018 is het Erasmus Education Lab op feestelijke wijze geopend. Op 14 en 15 november kon je deelnemen aan verschillende workshops en sessies. In dit album vind je een impressie van de drie dagen.