Education Lab

Het Education Lab is het kloppend hart van de Community for Learning & Innovation. Het lab bevindt zich onderin het Polak Building en biedt een state-of-the-art studio voor online onderwijs. Daarnaast vormt het de ontmoetingsplek voor iedereen die gezamenlijk wil werken aan innovatie van het onderwijs. Regelmatig worden er workshops en inspiratiesessies georganiseerd.

Let op: het Education Lab is gesloten van 29 juli tot en met 9 augustus 2019 vanwege onderhoud aan het Polak Building

Hoe gebruik je het lab en de studio?

 • De studio omgeving heeft een grote opname studio en twee kleinere DIY-booths. Er is ook een visagieruimte, een regieruimte, en een montageruimte. De studio kan gebruikt worden door docenten, support staff en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs, maar ook voor andere projecten. 

  • Werk je aan het innoveren van onderwijs? Contacteer dan de Learning Innovation contactpersoon van je faculteit over je aanvraag. Contactgegevens zijn te vinden op MyEUR.  

   Wil je de studio faciliteiten gebruiken voor iets anders dan het innoveren van onderwijs? Contacteer dan het Media Support Centre.

   Telefoon: (010) 408 1122

   E-mailhelpdeskmsc@eur.nl

   • Studio

    De grote opnamestudio is geschikt voor het maken van opnames met en zonder publiek. Bijvoorbeeld het opnemen van kennisclips, het produceren van MOOCS, het opnemen van een kleinschalige talkshow met eventueel live verbindingen, en het uitzenden webcasts.

   • DIY-booths

    In de studio-omgeving zijn twee DIY-booths te vinden waarmee je zelf videos kunt recorden. Je hoeft alleen je script en je PowerPoint mee te nemen en dan ben je klaar voor de opname!

  • Maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00

   Gebruik buiten de reguliere openingstijden in overleg mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden via helpdeskmsc@eur.nl

 • Het lab heeft verschillende ruimtes die geschikt zijn voor kleine inspiratiesessies en didactische trainingen. Daarnaast is er een evenementenruimte waar evenementen met maximaal 30 mensen kunnen plaatsvinden. De faciliteiten van het lab zijn beschikbaar voor docenten, support staf en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs.

  Openingstijden

  Maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00

  Frequently Asked Questions

  • Je dient een aanvraag voor het gebruik van het lab in via het webformulier onderaan deze pagina.

   • Evenementenruimte

    De evenementenruimte bevat een grote trap waarop maximaal 30 mensen kunnen zitten. De ruimte is uitgerust met een beamer, een scherm (HDMI aansluiting) en twee microfoon aansluitingen.

   • Trainingsruimte

    De trainingsruimte is een geluidsdichte kamer waar maximaal 10 mensen kunnen zitten. De kamer is uitgerust met een flip screen die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

   • Inspiratieruimtes

    Het lab heeft drie inspiratieruimtes. Deze ruimtes zijn geschikt voor informele sessies van rond de acht personen. Alle drie de kamers zijn uitgerust met flip screens die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

   • Link met onderwijsinnovatie

   Om gebruik te kunnen maken van de ruimtes van het Education Lab moet je sessie of event een duidelijke link hebben met onderwijsinnovatie. Geef dit duidelijk aan in de omschrijving van je event in het webformulier onderaan de pagina.

   • Capaciteit

   Houd er rekening mee dat de ruimtes in het lab een beperkt aantal personen toelaten. De capaciteit van de ruimtes is hierboven beschreven onder het kopje ‘ruimtes’.

   • Tijdstip

   Het evenement moet plaatsvinden binnen de reguliere openingstijden (9:00 – 17:00). Daarnaast hanteren we een maximum van 2 uur per boeking.

   • Aanvrager

   De persoon/afdeling die de boeking maakt moet verbonden zijn aan de Erasmus Universiteit.

  • Als je bij je event of sessie wilt cateren kun je dit aangeven in het webformulier onderaan de pagina. Vergeet dan niet om ook het budgetnummer van je afdeling in te vullen. Als er behoefte is aan een luxere variant van de standaard catering dan kan dit aangegeven worden onder ‘overige opmerkingen’. Dit geldt eveneens voor het doorgeven van dieetwensen.

  • Voor de faculteiten en ondersteunende afdelingen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) worden geen kosten in rekening gebracht. Aan het gebruik van de ruimtes door de EUR B.V.’s zijn wel kosten verbonden.

  • Het lab is geopend van 9:00 – 17:00. Na 17:00 kun je voor events terecht bij Rooms and Facility Bookings (rfb@eur.nl). Zij regelen dan een ruimte elders op de campus.

  • Het lab dient niet als reguliere vergaderruimte, hiervoor kun je terecht bij Rooms and Facility Bookings (rfb@eur.nl). Als je vergadering focust op onderwijsvernieuwing dan kun je hiervoor wel in het lab terecht. Licht dit dan toe in het webformulier onderaan deze pagina.

  • Het lab kan helaas niet gebruikt worden voor borrels of diners. Het lab is bedoeld als onderwijsruimte, voor borrels willen je dan ook graag verwijzen naar de horecafaciliteiten op campus. Het is wel mogelijk om tijdens je evenement te lunchen. Voeg hiervoor je budgetnummer toe in het webform onderaan de pagina.

  • Als student kun je je ideeën over onderwijsinnovatie kwijt bij Students-for-Students (S4S). S4S geeft (financiële) ondersteuning aan verschillende studentenprojecten. Deze projecten kunnen gebruik maken van het lab voor hun events en inspiratiesessies. Op hun website kun je meer lezen over hoe je ondersteuning kunt krijgen en over de bestaande projecten

  • De ruimtes in het Education Lab zijn bedoelt voor innovatieve sessies en evenementen en worden niet ingezet als studieplek. Zoek je een studieplek, kijk dan op www.eur.nl/studieplekken waar op campus je deze kunt vinden.

  • Het Education Lab is alleen te boeken door partijen die verbonden zijn aan de Erasmus Universiteit. Je bent echter van harte welkom voor een rondleiding door het lab. Vraag naar de mogelijkheden via educationlab@eur.nl.

  • Als je vraag niet beantwoord is in deze FAQ kun je deze stellen door een mail te sturen naar educationlab@eur.nl. Het lab is alleen te bereiken via dit mailadres. Na het sturen van je mail kun je binnen twee werkdagen een antwoord verwachten. Om een ruimte te boeken willen we je verwijzen naar het webformulier onderaan deze pagina.

360° tour door het lab

Kijk rond

 

Boek een ruimte

Gebruik het webformulier om een ruimte te boeken. We proberen je aanvraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Vul een datum in met het format: 21-07-2019
Gewenste tijd
De verstrekte gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het Erasmus Privacy Statement.