Toelating

Sociologie

Of je direct toelaatbaar bent tot de opleiding is afhankelijk van de inhoud van je vooropleiding. 

Directe toelating

Wo-bachelors (alle richtingen) zijn direct toelaatbaar en kunnen zich direct aanmelden

Toelaatbaar na behalen toelatingstoets

Toegang tot de pre-master is voor hbo-afgestudeerden (alle richtingen) alleen mogelijk indien de toelatingstoets met een voldoende is afgesloten. 

Toelatingstoets

Hbo-afgestudeerden die in de pre-master willen instromen, nemen verplicht deel aan een toelatingstoets. Het behalen van de toets is een voorwaarde voor toelating tot de pre-master. Via de toets wordt bepaald of de capaciteiten en vaardigheden van de hbo-afgestudeerde minimaal voldoende zijn om kans te maken om de pre-master binnen één jaar te behalen en later de masteropleiding met succes af te ronden.

Het te bestuderen leesmateriaal betreft (minimaal) twee sociologische teksten waarvan (minimaal) één van de teksten in het Engels. De teksten zijn representatief voor het type bronnen dat wordt gebruikt in de bachelor Sociologie. Bij de beoordeling wordt gekeken naar de inhoud, maar ook naar de vorm (zinsconstructies, grammatica en cohesie). Alle vragen worden in het Nederlands gesteld en moeten in het Nederlands worden beantwoord.

Klik hier voor meer informatie over de toelatingstoets en wanneer deze precies plaatsvindt.

Om deel te nemen aan de toelatingstoets moet je je aanmelden voor de pre-master. Na aanmelding voor de pre-master ontvang je informatie over deelname aan deze toelatingstoets. 

Twijfels over je toelaatbaarheid?

Of je toelaatbaar bent voor de opleiding kan pas bepaald worden nadat we een volledige aanmelding van je ontvangen hebben, inclusief alle benodigde documenten. Beoordelingen die voor de officiële aanmelding plaatsvinden zijn hypothetisch en niet bindend. Daarom raden we je aan om jezelf officieel aan te melden. Je aanmelding wordt dan beoordeeld door de Toelatingscommissie van de opleiding. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen