Waarom deze studie

Sociologie

Sociologie houdt zich bezig met de grootste hedendaagse sociale veranderingen. Studenten maken kennis met een scala aan theoretische perspectieven en methoden om deze veranderingen en de gevolgen voor individuen, families, organisaties, steden, en overheden te kunnen bestuderen en doorgronden. 

Ben je geïnteresseerd in de maatschappij en wil je je bezighouden met relevante vraagstukken in de samenleving? Dan is sociologie de juiste keuze!

Waar gaat de pre-master over?

Het doel van de pre-master is om je in één jaar klaar te stomen voor toelating tot een master sociologie. Hiertoe werk je aan het bijspijkeren van je sociologische kennis, maar ook aan je analyse- en onderzoeksvaardigheden. Dit doe je aan de hand van vakken als Inleiding in de sociologie, Cohesie & Identiteit, Kwantitatieve en Kwalitatieve methoden. Je rondt de pre-master af met het uitvoeren van een sociologisch onderzoek

Waarin onderscheidt dit programma zich van andere programma’s?

  • Het programma is gericht op actuele sociale vraagstukken en maatschappelijke verschijnselen;
  • Kleinschalig en activerend onderwijs;
  • Je leert hoe je theorieën kunt toepassen op de grote, maatschappelijke vragen van vandaag;
  • Je verwerft de nieuwste inzichten uit de sociologie en aanverwante disciplines;
  • Je wordt aan het denken gezet en geïnspireerd door enthousiaste en gerenommeerde wetenschappers.
De pre-master is een uitgebalanceerde mix van sociologische kennis, methoden en technieken.

Voor wie bestemd?

De pre-master is bedoeld voor hbo-bachelors (alle richtingen) en wo-bachelors die geen directe toelating hebben tot de master in Sociologie. Als student ben je nieuwsgierig en praktisch ingesteld. Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen nauwgezet en vindt het interessant om zelf een mening over onderwerpen te formuleren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen