Gezondheidswetenschappen, BMG

Waarom Bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG studeren

Wat vinden onze studenten en alumni van de opleiding?

We willen allemaal gezond zijn. Wordt iemand ziek? Dan verwachten we snelle en goede zorg. Logisch dus dat gezondheidszorg veel aandacht krijgt. In de media komt het dagelijks voorbij. Dan gaat het over nieuwe medicijnen, personeelstekort of het eigen risico van je zorgverzekering. De zorg staat nooit stil.

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn ook zo dat je deze vakken echt nodig hebt om oplossingen te vinden.
Zeki Schults
Student Gezondheidswetenschappen, BMG
Lees Zeki's verhaal over Zeki Schults

Met deze studie word je een expert in de organisatorische en beleidsmatige kant van de gezondheidszorg. Hoe vindt sturing plaats binnen een ziekenhuis? Kun je met technologie de zorg verbeteren? Wat is er te doen aan wachtlijsten in de jeugdzorg? Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar deze vraagstukken kijken en zoekt oplossingen. Hiervoor gebruik je kennis uit economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, bestuurs- en beleidswetenschappen, management- en organisatiewetenschappen. Creatief denken, een kritische houding en samenwerken, horen daarbij. Natuurlijk ontwikkel je ook academische onderzoeksvaardigheden en is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Je bent een expert in de gezondheidszorg. Iemand die alleen rechten studeert of economie, mist die specifieke kennis.
Lindsey Meijer
Student Gezondheidswetenschappen, BMG
Lees Lindsey's verhaal over Lindsey Meijer

Waarom Rotterdam?

Onze focus ligt op beleid en management. Dat maakt deze studie in Rotterdam bijzonder. We zijn praktijkgericht. Doe jij onderzoek? Dan kan een organisatie daar echt iets mee. Wees niet bang voor saaie hoorcolleges. We houden van interactie. Ook leer je in werkgroepen en online. Tot slot vind je bij ons persoonlijk onderwijs met ruimte voor eigen initiatief.

Na je studie?

Dan kun je aan de slag als adviseur, consultant, manager of onderzoeker. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis, zorgverzekeraar of adviesbureau. Ruim 70% van onze studenten heeft binnen 2 maanden werk.

Je kunt op allerlei manieren bijdragen aan de zorg. Ook managers, beleidsmakers en kwaliteitsmedewerkers zijn essentieel voor deze unieke sector.
Aukje Muller
Student Gezondheidswetenschappen, BMG
Lees Aukjes verhaal over Aukje Muller

Spreekt de gezondheidszorg je aan? En zoek je een actieve en veelzijdige opleiding? Gezondheidswetenschappen, BMG biedt je alle kansen.