Inschrijven

International Bachelor History
IB History student on campus

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober in het jaar vóór je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit Rotterdam je over de verdere procedure.

Lees meer over:

Deadline

De deadline voor inschrijving is 1 mei.

Benodigd bij inschrijving

  • je DigiD
  • kopie van paspoort (pagina met persoonlijke gegevens) (pdf)

Studiekeuzecheck

  • Aanvullende studiekeuze-checkactiviteit: ja
  • Gesprek indien aanbevolen
  • Niet verplicht, maar dringend verzoek om te komen
  • Numerus fixus: nee
  • Selectie: nee

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure.

Toekomstige studenten moeten zich aanmelden in Studielink.

Medio augustus kun je al meedoen aan de Eurekaweek, een introductieprogramma voor alle studenten van Rotterdam. Per e-mail ontvang je meer informatie over het introductieprogramma van je opleiding en de data waarop de eerste colleges plaatsvinden.

Nee, wij rekenen geen extra bedrag voor het aanmelden.

In sommige gevallen is het mogelijk om de zogenaamde 21+ toets (ook wel bekend als colloquium doctum) af te leggen. Lees de informatie op deze website zorgvuldig door en volg de instructies. Meer informatie over deze toets is verkrijgbaar via de ESSC.

Je kunt niet vanuit een andere studie instromen in deze opleiding, op geen enkel moment in het jaar. Alle bachelorstudenten starten verplicht in het eerste jaar van het programma en lopen het volledige driejarige programma door. Het is dus niet mogelijk om eerder behaalde studiepunten mee te nemen naar deze opleiding. Uitzonderingen worden zelden gemaakt en kunnen alleen gemaakt worden na officiële toelating. De Examencommissie zal zich verdiepen in je verzoek en je persoonlijke dossier meenemen in hun beoordeling.

Wil je meer weten over de digitale collegekaart? Bekijk dan deze pagina

Het is goed om je te realiseren dat je in het eerste jaar een Bindend Studie Advies (BSA) ontvangt. Dit betekent dat je alle 60 studiepunten in het eerste jaar van de bachelor gehaald moet hebben om door te mogen gaan met de opleiding. Daarbij is aanwezigheid bij de werkgroepen verplichten en zijn er vrij veel deadlines voor opdrachten. Kortom: als je twee opleidingen wilt volgen moet je goed kunnen plannen. Als je wilt weten of twee studies haalbaar zouden zijn voor je, adviseren we je om ons huidige rooster te bekijken en deze naast het huidige rooster van de andere opleiding te leggen. Zo kun je kijken of het roostertechnisch gezien mogelijk is om de opleidingen naast elkaar te volgen. Sommige studenten lukt het om twee opleidingen tegelijk te volgen, maar het vereist een goede planning en een hoop vastberadenheid. Mocht je nog meer vragen hebben over het combineren van twee opleidingen, neem dan vooral contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Je kunt alleen in september starten met de opleiding.

Ja, je kunt je al aanmelden en we zullen je aanmelding in behandeling nemen. Mocht je worden toegelaten, dan is dit echter wel op voorwaarde dat je aan alle toelatingseisen voldoet voordat het programma begint. Je kunt je bachelordiploma (of een officieel bewijs van slagen) tot uiterlijk 10 augustus naar ons toesturen.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met de toelatingscommissie via bacheloradmission@eshcc.eur.nl.

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen