Liberal Arts & Sciences

Tijdens je studie Bachelor Liberal Arts and Sciences

Er is een divers aanbod van curriculaire en extracurriculaire activiteiten waaruit je kan kiezen om jouw reguliere academische programma te verreiken.

Engaged Citizen Programma

Het Engaged Citizens Programme is een interdisciplinair programma for nieuwsgierige studenten die het leuk en belangrijk vinden om zich samen bezig te houden met maatschappelijke problemen. het ECP biedt modules aan over het maken van een documentaire, het schrijven van een case, en persoonlijke ontwikkeling. Deelnemende studenten verrijken het programma door zelf evenementen, workshops, en andere activiteiten te organiseren.

Uitwisseling

EUC wisselt met meer dan 25 universiteiten wereldwijd uit. Deze bevinden zich vooral Europa, Azië en Noord-Amerika.

De selectie voor de uitwisseling is gebaseerd op academische prestatie, beschikbaarheid en andere criteria.

Talen

Erasmus University College (EUC) werkt samen met het Language and Training Center om een wijd aanbod aan vreemde talen aan te bieden op beginners niveau, waaronder Duits, Russisch, Mandarijn, Japans, Arabisch, Frans, Spaans, Italiaans en Nederlands.

Studenten die deze basisniveaus succesvol afronden hebben ook toegang tot hogere niveaus. Bovendien, in het geval dat een student de les succesvol afrondt, zal EUC de kosten van de cursus (exclusief de kosten voor de intake, lesmateriaal en de examenkosten) tot maximaal 300 euro per jaar vergoeden.

Kunst & Cultuur Programma

Het Kunst & Cultuur programma is een eenjarig, extracurriculair programma dat exclusief op EUC wordt aangeboden. Het biedt studenten de mogelijkheid om zich in te wijden in de rijke en levendige kunst en culturele sector van Rotterdam en om kennis te maken met verscheidene artistieke disciplines. Daarnaast fungeren deze studenten als ambassadeurs voor kunst en cultuur op EUC, met name door het organiseren van culturele evenementen voor hun medestudenten. Elk jaar werken wij met verschillende organisaties in Rotterdam en omstreken om cursussen en talloze culturele workshops en uitstapjes te organiseren.

Dit programma bestaat uit lessen, workshops, culturele bezoeken, ambassadeur events en een afrondend essay.