Bekijk het studieprogramma

Liberal Arts and Sciences
EUC students in front of university college

Studie in cijfers

12-18u
Contacturen eerstejaars Aantal uur aangeboden per week
87%
Doorstroom naar tweede jaar Binnen deze opleiding
Bekijk alle

Erasmus University College (EUC) biedt een driejarige bachelor diploma (BSc) in Liberal Arts and Sciences. Het programma is zowel breed als diepgaand, en daagt je uit om verschillende academische gebieden te verkennen. Heb je bijvoorbeeld bepaalde vakken die je leuk vond moeten laten vallen omdat het niet binnen je profiel paste? Bij EUC krijg je de mogelijkheid om je kennis te verbreden door vakken van verschillende disciplines tegelijkertijd te volgen, zoals economie en biologie. Daarnaast leer je academische vaardigheden om je kennis toe te passen. Uiteindelijk zal je je specialiseren in een vakgebied: een van onze vier ‘Majors’, om je voor te bereiden op een Masterprogramma of op één van de duizenden carrière richtingen waarbij jouw kennis toepasbaar zal zijn.

EUC’s vier academische afdelingen zijn:

  • Life Sciences
  • Humanities
  • Economics and Business
  • Social and Behavioural Sciences

Erasmus University College (EUC) biedt een inspirerende mix van structuur en vrijheid; genoeg structuur zodat je een waardevol en gericht diploma haalt, maar ook genoeg vrijheid om andere academische gebieden te verkennen. Tijdens jouw drie jaar besteed je ongeveer een derde van je tijd aan verplichte vakken, en de rest aan vakken uit je Major en keuzevakken. Zo stel je zelf een driejarig programma samen wat bij jou past.

Curriculum

Studenten bij Erasmus University College (EUC) studeren drie jaar om hun bachelordiploma in Liberal Arts and Sciences te behalen. Tijdens die drie jaar volg je verplichte Academic Core (ACC) vakken die je een sterke basis in kennis en kunde geven. Ook kies je een Major die bepaalde vakken vereist, waarna je nog steeds veel persoonlijke keuze behoudt. Daarom zijn de wegen die onze studenten kiezen vaak uniek.

Tijdens hun academische carrière leren studenten in een actieve omgeving. De meeste eerstejaars vakken en een paar van de tweede- en derdejaarsvakken volgen de Problem Based Learning methode. Wanneer dit niet mogelijk is, worden case studies of andere vormen van actief leren gebruikt.

Jaar 1 in het kort

Als EUC student focus je eerst op de Academic Core, die bestaat uit vijf uitdagende interdisciplinaire vakken en vier vakken waarin je academische vaardigheden leert. De interdisciplinaire vakken behandelen de grote thema’s, vanuit verschillende invalshoeken. De vakken over academische vaardigheden dienen twee doelen: ten eerste ontwikkelen deze vakken jouw vaardigheden (zoals schrijven, presenteren en citeren) om uit te kunnen blinken in een academische omgeving. Ten tweede zal je in deze vakken kennis maken met de onderzoekswereld. Tenslotte zal je dit jaar beginnen met jouw curriculum te personaliseren door het kiezen van drie keuzevakken.

Jaar 2 in het kort

Het tweede jaar focust zich op de door jou gekozen Major, een verzameling van maximaal 10 vakken waarmee je kennis en vaardigheden opdoet in een specifiek vakgebied. EUC biedt majors aan in vier verschillende academische gebieden: Economics & Business, Life Sciences, Social & Behavioural Sciences en Humanities. Parallel aan de vakken van jouw Major, leer je ook kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethodes, om je voor te bereiden op een toekomst in onderzoek doen.

Jaar 3 in het kort

Jouw derde jaar bij EUC is het moment om jouw curriculum verder te personaliseren, door bijvoorbeeld op uitwisseling te gaan of een minor te doen. Je zal je studie afsluiten met een capstone project, waarin je de door jou vergaarde kennis zal combineren.

Vakken

Voor een grafisch overzicht van alle vakken en een voorbeeld van een EUC curriculum, klik hier.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen