Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg

Bachelor of Science (BSc) in Gezondheidswetenschappen, BMG

Lijkt het je interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg te kijken? Kijk dan of de bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg de juiste studie voor jou is.

Waarom een Bachelor Gezondheidswetenschappen, BMG studeren in Rotterdam?

Gezondheid is belangrijk voor mensen en daarom staat de gezondheidszorg erg in de belangstelling. Bijna elke dag lees je wel een bericht in de krant of praten mensen in je omgeving over nieuwe medische technieken of medicijnen om ziekten te behandelen. Maar ook hebben ze het over de wachtlijst voor een operatie, over rechten die je als patiënt hebt of over de premie voor de zorgverzekering.

Gezondheidswetenschappen, BMG is een multidisciplinaire opleiding. Je leert problemen vanuit verschillende invalshoeken bekijken: economisch, juridisch, sociaal-medisch en organisatiekundig. Door de brede oriëntatie op beleid en management in de gezondheidszorg is de opleiding zoals die in Rotterdam wordt gegeven uniek in Nederland.

Als je in Rotterdam Gezondheidswetenschappen, BMG studeert, bestudeer je de organisatie achter de gezondheidszorg en de factoren die van invloed zijn op de gezondheid van mensen. Je leert problemen die te maken hebben met beleid en management in de gezondheidszorg, te analyseren en op te lossen. Eigenlijk zou je Gezondheidswetenschappen, BMG in Rotterdam ook kunnen omschrijven als ‘Bedrijfskunde voor de zorg’.

Als de gezondheidszorg je aanspreekt en als een actieve en veelzijdige opleiding je aantrekt, dan biedt Gezondheidswetenschappen, BMG je alle kansen!

Sophie Konings

“Voor mij was BMG de perfecte keuze. Mijn interesse in de gezondheidszorg bestond al langer, maar ik hield niet van de medische kant.”

Lees Sophie’s verhaal