Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg

Bachelor of Science (BSc) in Gezondheidswetenschappen, BMG

Lijkt het je interessant om vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg te kijken? Kijk dan of de bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg de juiste studie voor jou is.

Waarom een Bachelor Gezondheidswetenschappen, BMG studeren in Rotterdam?

Gezondheid is belangrijk voor mensen, iedereen heeft weleens te maken met de zorg. Bijna iedere dag lees je wel een bericht in de krant of praten mensen over de zorg, bijvoorbeeld over nieuwe medische technieken of medicijnen. De zorg staat nooit stil.

Bij BMG ga je aan de slag met actuele zorgthema’s en leer je vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg kijken, problemen te analyseren en op te lossen. We werken tijdens de opleiding met veel praktijkvoorbeelden en opdrachten zodat je na je afstuderen meteen aan de slag kan. De meesten van onze studenten vinden dan ook zonder veel moeite een baan in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld als manager, beleidsadviseur of onderzoeker.

De focus op beleid en management is wat BMG in Rotterdam zo bijzonder maakt. Eigenlijk zou je Gezondheidswetenschappen, BMG ook kunnen omschrijven als ‘Bedrijfskunde voor de zorg’. Je richt je aandacht binnen deze kleinschalige opleiding volledig op alles wat zich achter de schermen van de zorg afspeelt. Je verdiept je in economie, gezondheidsrecht, sociaal-medische wetenschappen, bestuurs- en beleidswetenschappen en organisatiewetenschappen. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden.

Als de gezondheidszorg je aanspreekt en als een actieve en veelzijdige opleiding je aantrekt, dan biedt Gezondheidswetenschappen, BMG je alle kansen!

Sophie Konings

“Voor mij was BMG de perfecte keuze. Mijn interesse in de gezondheidszorg bestond al langer, maar ik hield niet van de medische kant.”

Lees Sophie’s verhaal