Nieuw energieneutraal sportgebouw

De aannemingsovereenkomst tussen Stichting Erasmus Sport en Remmers Bouwgroep is getekend. Met deze handtekening is het startsein gegeven voor het bouwen van het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitnessgelegenheid en een horecagelegenheid.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. “Het nieuwe sportgebouw wordt een inspirerende plek waar onze studenten en medewerkers kunnen sporten en ontspannen. Met dit nieuwe sportgebouw willen we aan de vraag van onze gemeenschap voldoen en sporten op de campus verder stimuleren”, aldus Roelien Ritsema van Eck, lid College van Bestuur van EUR.

Energieneutraal sportgebouw

Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw. Het sportgebouw is ook toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. EUR zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2-neutrale campus. Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast. “Sport is de beste aanvulling voor een studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dit gebouw zijn de faciliteiten helemaal top”, aldus Jon de Ruiter, directeur van Erasmus Sport.

Bouwperiode

Het bouwen begint eind 2020 op het braakliggende terrein naast Sanders Building. In de periode daarvoor wordt de grond nog bouwrijp gemaakt. Een van de redenen voor de nieuwbouw is dat het aantal sporters dat zich meldt bij Erasmus Sport elk jaar flink groeit. In 2022 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Het huidige sportgebouw op de campus blijft voorlopig bestaan dus de sporters zullen nooit misgrijpen.

 

Nieuws