Nieuw energieneutraal sportgebouw

Waar vroeger een dubbeldeks parkeervoorziening was, verrijst in 2021 een nieuw sportgebouw met drie wedstrijdzalen volgens NOC*NSF keurmerk, twee trainingszalen, een uitgebreide fitnessgelegenheid en horeca. Het 8.800 m² grootte sportgebouw biedt als het klaar is ruimte voor ca. 11.000 sportpashouders, 25 verenigingen en faciliteert het 50 verschillende sporten.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. Het nieuwe sportgebouw wordt een inspirerende plek waar studenten en medewerkers kunnen sporten en ontspannen. Met dit nieuwe sportgebouw wil Erasmus Universiteit sporten op de campus verder stimuleren. “Sport is de beste aanvulling voor een studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dit gebouw zijn de faciliteiten helemaal top”, aldus Jon de Ruiter, directeur van Erasmus Sport.

Toe aan vernieuwing

Een van de redenen voor de nieuwbouw is de groei van het aantal sporters dat zich jaarlijks meldt bij Erasmus Sport. Bovendien is het uit 1969 daterende gebouw verouderd en heeft het veel en kostbaar onderhoud nodig. Het nieuwe sportgebouw biedt alle moderne faciliteiten om sport op alle niveaus mogelijk te maken. Topsporters als Stephan Veen, Fatima Moreira de Melo en Koos Maasdijk waren lid
bij Erasmus Sport. Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw.

Lees meer over het ontwerp op de website van de architect VenhoevenCS.

Impressies en plattegronden

Sportgebouw Impressies en plattegronden

Sportgebouw Impressies en plattegronden

1/14
2/14
3/14
4/14
5/14
6/14
7/14
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14

Duurzaam

Het sportgebouw is ook toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. EUR zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2-neutrale campus. Het gebouw maakt gebruik van zonne-energie, is energieneutraal en wordt deels volgens de principes van circulair bouwen gerealiseerd. 

De planning

Eind 2020 is begonnen met het bouwrijp maken van het braakliggende terrein naast Sanders Building. De bouw start begin 2021. Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2022 opgeleverd en in gebruik genomen. Het huidige sportgebouw op de campus blijft voorlopig in gebruik, zodat de sporters nooit misgrijpen. Zodra de nieuw locatie in gebruik is genomen zal het oude sportgebouw tijdelijk gebruikt worden als examenlocatie. Uiteindelijk wordt het gesloopt.

animation of the new energy-neutral sports building

Nieuws

Vragen?

Voor journalisten

E-mailadres
press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen