Lopende projecten

Nieuwbouw multifunctioneel onderwijsgebouw

Impressie MFOII

  Building new perspectives

  Van 2017 tot en met 2022 wordt er gewerkt binnen de derde fase van het project Campus in Ontwikkeling, Deze fase is even ingrijpend als de vorige fasen: er staan opnieuw grootschalige renovaties en nieuwbouw op het programma en de zuidzijde van de campus wordt vernieuwd. Tot slot wordt er gesloopt om de noordkant van het terrein verder te vergroenen.

  Hier vind je de publicatie die is uitgegeven over dit gedeelte van het project.

  Tinbergen Building

  Door de verschuiving in de planning, is de grootschalige renovatie van het monumentale Tinbergen Building uitgesteld tot 2022.Het hoogste gebouw van de universiteit werd tussen 1963 en 1970 gebouwd naar ontwerp van architect Cornelis Elffers. Met het nieuwe ontwerp van architectenbureau cepezed uit Delft voldoet het gebouw na de renovatie aan de technische en functionele eisen van deze tijd, en is er ingespeeld op toekomstig veranderend gebruik, rekening houdend met de monumentale kwaliteiten van het gebouw. Een ruime vide en trappenpartij verbindt straks verschillende entreeniveaus en creëert een ruimtelijk publiek hart met interessante doorzichten. De hal krijgt levendige functies als een koffiebar, informatiepunt, studieplekken en restaurant. Duurzaamheid en een gezond binnenklimaat zijn twee belangrijke speerpunten bij de renovatie.

  Duurzaamheidsprestatie

  Als de renovatie van het Tinbergen Building begint, worden de richtlijnen gevolgd die moeten leiden tot een duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Het ambitieniveau is BREEAM-NL Excellent, het op een na hoogste niveau.

  Vragen?

  Voor journalisten

  E-mailadres
  press@eur.nl

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen