Anouk Griffioen

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een aantal werken aangekocht van kunstenares Anouk Griffioen. Haar tentoonstelling 'Natur' was in 2018 te zien de Erasmus Gallery. Ze werkte daar ook regelmatig aan nieuwe tekeningen.

Natur - Anouk Griffioen

Kunstenares Anouk Griffioen brengt in haar monumentale houtskooltekeningen verschillende landschappen en onderwerpen samen. Zij creëert een wereld waar de kijker in kan stappen of zelfs in kan verdwijnen. 

"Vaak creëert een figuur een barrière tussen het tafereel en de kijker, die als het ware een voyeur wordt en buiten blijft staan. Terwijl ik altijd wil dat de kijker zelf de figuur is."

 In haar werk houdt Griffioen zich bezig met het conflict tussen mens en natuur, stad en landschap. De voortdurende groei van de steden zet de leefbaarheid onder druk. Door de begroeiing weer een plek te geven in de bebouwde wereld, appelleert zij aan ons diepgewortelde verlangen naar de natuur. Het is de plek om gebaande paden te verlaten, en tot nieuwe inzichten te komen. Sporadisch is er een mensachtige schim zichtbaar die in de achtergrond lijkt op te lossen. Uitgesproken mensfiguren worden in haar werk gemeden. Het lijkt moeilijk te geloven dat de enorme werken houtskooltekeningen zijn.

Anouk Griffioen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen