Laban Foods

Op elk moment een actuele vraagvoorspelling en productieplanning in FCast™
Laban kruidenboter
Laban kruidenboter

 

Laban Foods is een innovatieve producent van kruidenboter, kruidencrème en een aantal botervarianten. Laban Foods levert een groot aantal huismerken en is daarmee marktleider in kruidenboter. Laban Foods heeft te maken met een groot aantal afnemers van een grote variëteit aan producten. Dagelijks moet besloten worden welke producten wanneer en op welke productielijn worden geproduceerd. Voorraad aanhouden is daarbij kostbaar, net als productie in kleine batches en nee-verkopen schaden de klantentrouw. Welke beslissing moet je maken om bovenstaande problemen te voorkomen? 

Laban Foods wilde meer controle over vraag en aanbod van hun producten. De eerste vraag is daarom of de vraag naar kruidenboter kan worden voorspeld. De tweede vraag is of de uitkomst van het voorspelmodel gebruikt kan worden om het productieproces te optimaliseren.

Erasmus Q-Intelligence is expert op het gebied van vraagvoorspellingen. Een applicatie (FCast™) helpt Laban Foods om wekelijks voorspellingen te maken. Omdat de huidige voorraad en de verwachte verkoop voor de komende 3 weken in FCast™ wordt weergegeven, kunnen direct productiebeslissingen worden genomen. Daarnaast beschikt Laban Foods over een unieke planningstool als add-on op FCast™, waarin de productie aan de hand van de voorspellingen direct kan worden ingepland. Doordat deze planningstool informatie bevat over onder andere de kans op nee-verkopen en de verwachte kosten van het houden van voorraad, is in één oogopslag te zien wat een productiebeslissing betekent.

Voor Laban Foods betekent het gebruik van deze uitgebreide versie van FCast™ onder andere dat:

  • met meer rust kan worden geproduceerd, in grotere batches maar toch met een beperkte voorraad
  • de retailer kan worden geadviseerd over ordergroottes
  • zich minder last-minute aanvragen en overwerk voordoen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen