Laban Foods

Op elk moment een actuele vraagvoorspelling en productieplanning in FCast™
Laban kruidenboter
Laban kruidenboter

 

Laban Foods is een innovatieve producent van kruidenboter, kruidencrème en een aantal botervarianten. Laban Foods levert een groot aantal huismerken en is daarmee marktleider in kruidenboter. Laban Foods heeft te maken met een groot aantal afnemers van een grote variëteit aan producten. Dagelijks moet besloten worden welke producten wanneer en op welke productielijn worden geproduceerd. Voorraad aanhouden is daarbij kostbaar, net als productie in kleine batches en nee-verkopen schaden de klantentrouw. Welke beslissing moet je maken om bovenstaande problemen te voorkomen? 

Laban Foods wilde meer controle over vraag en aanbod van hun producten. De eerste vraag is daarom of de vraag naar kruidenboter kan worden voorspeld. De tweede vraag is of de uitkomst van het voorspelmodel gebruikt kan worden om het productieproces te optimaliseren.

Erasmus Q-Intelligence is expert op het gebied van vraagvoorspellingen. Een applicatie (FCast™) helpt Laban Foods om wekelijks voorspellingen te maken. Omdat de huidige voorraad en de verwachte verkoop voor de komende 3 weken in FCast™ wordt weergegeven, kunnen direct productiebeslissingen worden genomen. Daarnaast beschikt Laban Foods over een unieke planningstool als add-on op FCast™, waarin de productie aan de hand van de voorspellingen direct kan worden ingepland. Doordat deze planningstool informatie bevat over onder andere de kans op nee-verkopen en de verwachte kosten van het houden van voorraad, is in één oogopslag te zien wat een productiebeslissing betekent.

Voor Laban Foods betekent het gebruik van deze uitgebreide versie van FCast™ onder andere dat:

 • met meer rust kan worden geproduceerd, in grotere batches maar toch met een beperkte voorraad
 • de retailer kan worden geadviseerd over ordergroottes
 • zich minder last-minute aanvragen en overwerk voordoen

Lees meer over:

Analytics & Advisory

 • Forecasting

  Erasmus Q-Intelligence ontwikkelt in de vorm van de software applicatie FCast™ een maatwerk voorspelmodel voor iedere organisatie.
 • Bieze Food Group

    Bieze Food Group is een groep handels- en productiemaatschappijen binnen de foodbranche met een assortiment bestaande uit salades, zuivel, sauzen en meer…
  Dipsauzen
 • Gazelle

    Koninklijke Gazelle is sinds 1892 één van de meest toonaangevende fietsenfabrikanten met momenteel een collectie van 20 modellen in een veelheid aan…
  Gazelle fiesten

Professional Education bij EQI

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen