Minoren met een buitenlandse stage

Van 1 april (00.00 uur) tot en met 15 april (23.59 uur) a.s. start de aanmeldprocedure voor de minoren met een buitenlandstage. Je kunt je in die periode inschrijven voor een van de volgende minoren:

• Biomedical Research in Practice;
  • Digital Medicine;
  • Global Health;
  • Orgaantransplantatie: Pushing the Limits;
  • Regenerative Medicine.

Hoewel het minoronderwijs pas eind augustus start is het, gelet op de perikelen rondom het coronavirus, op dit moment niet zeker of de geplande stages in het buitenland daadwerkelijk kunnen doorgaan. De coordinatoren van de betreffende minoren hopen vanzelfsprekend oprecht dat de stages doorgang vinden. Indien dit onverhoopt niet het geval is, dan zullen zij er alles aan doen om een aantrekkelijk alternatief programma aan te bieden.

Mocht een minor wegens gebrek aan aanmeldingen half april aangeven niet door te gaan, dan worden studenten die zich hiervoor hebben aangemeld daarvan tijdig op de hoogte gesteld. Zij kunnen gedurende de reguliere aanmeldperiode van 1 mei tot en met 31 mei 2020 hun voorkeuren opgeven voor een van de vele andere interessante verdiepende of verbredende minoren. Dit geldt ook voor studenten die niet bij hun voorkeursminor geplaatst kunnen worden.

Minoren met een buitenlandse stage

• Voorlopig gaan we er van uit dat de Minor Global Health 'gewoon' door kan gaan, maar natuurlijk houden we de ontwikkelingen in de gaten.

Dat betekent dat je tussen 1-15 april voor de Minor Global Health kan inschrijven via OSIRIS en via www.eur.nl/minor. Verder dien je ook in te schrijven via GlobalHealthEducationErasmus (GHEE), zie daarvoor de informatie op https://mgh2020.globalhealtheducation.nl/. Dus dat is onveranderd.

We zullen moeten bezien of de data van de Kick-off bijeenkomsten en de Voorbereidingsessies (nu gepland voor 11 mei, 25-27 mei en 15-17 juni) haalbaar zijn en of dat die verzet moeten worden of een andere invulling moeten krijgen.

Komende weken tot 15 april zullen we ook online Vraag & Antwoord sessies beleggen om al jullie vragen te beantwoorden. Voor deze online sessie gebruiken we Google Hangout Meet:

Verder staat er op de MGH2020 website (http://mgh2020.globalhealtheducation.nl/), het volgende:

In December 2019, an outbreak of a new disease was reported in Wuhan, China. This novel coronavirus is also known as Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (SARS-CoV-2). The disease it can cause is called coronavirus disease 2019, abbreviated as COVID-19.

Up till now more than 700.000 persons have been confirmed to be infected (with probably 10-100 times more persons infected really), and more than 33.000 persons have died (mortality rate 4.8%). Most patients have a fever and respiratory symptoms, in some only very mild, in others leading to severe disease with respiratory failure from pneumonia.

Measures are being taken worldwide to prevent the further spread of the novel coronavirus, including closure of schools and universities. And so also Erasmus University Rotterdam, Erasmus MC and Technical University Delft have closed their campus for students and are moving to online Education fully.

Looking at how the pandemic develops, for now we assume that the Minor Global Health can continue as planned, but of course we will keep a very close eye on the developments. This means that you have to register for the Minor Global Health 2020 between 1-15 April 2020 via OSIRIS and via www.eur.nl/minor. Please note that you also need to register and apply via GlobalHealthEducationErasmus (GHEE). So that has not unchanged.

We will have to see if the Kick-off Meetings (11 May 2020) and the Preparation Sessions (May 25-27, and June 15-17) can continue as scheduled or that these need to be rescheduled or changed.

Until 15 April we will have online Q&A sessions using Google Hangout Meet to compensate for the cancelled Minor Markt and to answer all your questions. You can join daily by clicking on the links below. Have your computer, webcam and broadband internet connection ready:

We hope to see you all at the MGH2020!!

• Wil je meer lezen over deze minor, klik dan hier voor de flyer.