Eerste collegedag

Het academisch jaar start op maandag 4 september 2023 in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Alle eerstejaarsstudenten zijn ingedeeld in studiegroepen van twaalf studenten, genummerd van 1 tot 35 (zie verder hieronder).

Het kennismakingsprogramma stelt onze eerstejaarsstudenten in staat elkaar, onze opleiding, de faculteit en de stad Rotterdam (beter) te leren kennen. Dit doen we allereerst in kleinschalige vorm, waarbij kennismaking centraal staat. Zo krijg je de kans om een groot aantal medestudenten te ontmoeten tijdens je eerste uur op de faculteit. Hierna volgt de bijeenkomst met je tutor en tutorgroep en de introductieactiviteit van de Eerstejaarscommissie (EJC) van de MFVR, de medische faculteitsvereniging. 

Het kennismakingsprogramma is een verplicht onderwijsonderdeel, dus zorg dat je aanwezig bent. Voor een lunch wordt gezorgd. Let op: de EJC probeert zoveel mogelijk rekening te houden met dieetwensen.

Belangrijk om te weten voor deze eerste collegedag zijn de volgende punten:

  • Als je verhinderd bent, meld dit dan bij je tutor.
  • Wijzigingen aan dit programma op locatie zijn overigens voorbehouden; mochten de coronamaatregelen weer strenger worden, dan zullen we moeten overstappen op een (gedeeltelijk of volledig) digitaal programma.

Studiegroepnummer

In Osiris Student vind je vanaf begin augustus in welke studiegroep jij bent ingedeeld. Kijk onder het tabblad 'inschrijvingen', button: 'overzicht inschrijving'. In de studiegroep zal je gezamenlijk opdrachten maken en op basis van de groep ben je ingedeeld in het rooster, zie de roosters per studiegroep, beschikbaar vanaf 17 augustus. De studiegroepindeling is geldig tot eind februari. Ruilen van studiegroep is niet mogelijk.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen