Nieuwe Risico's en Risicobeheersing

vrijdag, 14 jun 2019, 12:30

Gesproken taal
Dutch

In dit deels hoor- en deels interactieve college gaat prof.mr.dr. Ernst ten Heuvelhof in op de kenmerken van nieuwe risico’s: nieuwe risico’s zijn complex, zijn non-lineair, worden verdiept doordat mensen zich strategisch gedragen en interfereren met elkaar (networked risks). Daarbij wordt aandacht besteed aan de beheersing van deze nieuwe risico’s en komen oplossingsarrangementen aan bod. Ten slotte wordt ingegaan op de uitdagingen voor de auditor op dit gebied.

Prof.mr.dr. Ernst ten Heuvelhof is hoogleraar Bestuurskunde aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU Delft. Tevens is hij onderwijs directeur van de TU Delft Extension School waarin al het online onderwijs van de TU Delft zit. Zijn onderzoek bestrijkt twee gebieden: ‘Openbaar bestuur, bestuur en procesbeheer’. Hij publiceerde in dit verband veel artikelen en boeken over governancemodellen en procesbeheer, regelgeving en handhavingskwesties. Het tweede gebied is ‘Liberalisering, privatisering en deregulering van infrastructuurgebaseerde nutsbedrijven’ met diverse artikelen over capaciteitsbeheer, strategisch gedrag en marktregulering.

PE-uren

• PE-uren: 3 uur.
    ESAA is als onderwijsinstelling erkend door het NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten.

E: esaa-auditing@ese.eur.nl
T: 010 - 408 22 17