Module CIA-Approach: colleges en examentraining

Maandag, 17 juli 2017

De Post-Master opleiding Internal Auditing & Advisory geeft colleges ter voorbereiding op de CIA-examens part I, II en III. Deze colleges zijn al jaren onderdeel van het curriculum en zijn nadrukkelijk meer dan alleen een examentraining. De zes colleges worden in september en oktober 2017 op vrijdag gegeven, gezamenlijk met de studenten van de Internal Auditing & Advisory opleiding. Docent is drs. Fred Steenwinkel RA RE RO CIA.

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens de colleges wordt gebruik gemaakt van CIA-review boeken van Gleim.

Invloed crisis op bankwezen in kaart gebracht - Economisch antropologisch onderzoek bij Rabobank

Dinsdag, 6 juni 2017

Banken bestaan uit veel meer dan een verzameling affaires. Econoom Marcel Canoy vroeg zich af wat er nu precies is veranderd sinds de financiële crisis in het bankwezen. Rabobank geeft hem de ruimte als ‘economisch antropoloog in residence’ om dit in kaart te brengen. De publicatie wordt eind 2018 verwacht.

Opiniestuk: Belasting werkt beter dan protectionisme

Donderdag, 25 mei 2017

"Het nieuwe kabinet moet niet meegaan in het Oranjegevoel om bedrijven tegen buitenlandse overnames te beschermen. Belastingen aanpassen werkt beter, menen Casper de Vries en Harry Commandeur."

Lees het opiniestuk op NRC.nl hier

Voorlichtingsbijeenkomst 31 mei 2017: Bedrijfseconomie - The Next Level

Maandag, 1 mei 2017

Op 31 mei organiseert het Executive Program 'Bedrijfseconomie - The Next Level' een voorlichtingsbijeenkomst. Onder leiding van drs. Bert Iedema RA krijgt u een goede indruk van de inhoud en opzet van dit Executive Program. Locatie: campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Masterclass IT-security en de menselijke factor op 12 mei 2017

Woensdag, 19 april 2017

Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) gaat dit jaar van start met het organiseren van Masterclasses voor RE's. Doel van deze Masterclasses is het informeren over actuele onderwerpen uit het vakgebied IT-Auditing & Advisory en de vernieuwde stof uit het curriculum aanbieden aan alumni. Regelmatig geven alumni bij ons aan dat ze de colleges op de vrijdagen missen, wat betreft kennisvergaring, persoonlijke ontwikkeling en discussie met vakgenoten. Met het organiseren van Masterclasses hopen we aan deze behoefte te voldoen.