Onderzoeksteam

 • Dr. Catharina van Oostveen
  Verpleegkundige, assistant professor Nursing Practice; Organization & Development bij de sectie HSMO. In 2015 promoveerde zij op het proefschrift ‘Modeling and managing the patients’ need for clinical care’. Naast haar werkzaamheden bij ESHPM is Catharina sinds 2015 werkzaam als senior-adviseur en senior-onderzoeker in het Spaarne Gasthuis. In deze functie adviseert zij bij verpleegkundige (opleidings)vraagstukken vanuit wetenschappelijk perspectief. Tevens is zij hoofdredacteur van TVZ-onderzoek katern, een professioneel tijdschrift gericht op deskundigheidsbevordering van (student) Verpleegkundigen en Verpleegkundig Specialisten en redactielid van de website www.verpleegkundigleiderschap.nu.

  Catharina van Oostveen
 • Dr. Anne Marie Weggelaar
  Verpleegkundige, assistant professor Personal and Organizational Change bij de sectie HSMO. Zij promoveerde op een onderzoek naar de combinatie tussen leren en veranderen bij kwaliteitsverbetering. Anne Marie begeleidt diverse promovendi die zich bezig houden met (actie)onderzoek gericht op leiderschap van verpleegkundigen, zelfsturing en taakverschuiving binnen de verpleegkundige beroepsgroep. Anne Marie heeft daarnaast een adviespraktijk en ondersteunt diverse zorgorganisaties bij het ontwikkelen van beleid, oplossen van vastgelopen veranderingen en verbeteringen in het primaire proces.

  Anne Marie Weggelaar-Jansen
 • Dr. Iris Wallenburg
  Verpleegkundige, assistant professor Governance and Strategy bij de sectie HCG. Zij promoveerde op een onderzoek naar de hervorming van de opleiding tot medisch specialist. Iris begeleidt Jannine van Schothorst, die zich bezighoudt met zelfsturing en taakverschuiving binnen de verpleegkundige beroepsgroep.

  Iris Wallenburg
 • Susanne Maassen MSc
  Verpleegkundige en buitenpromovendus. Susanne doet onderzoek naar het meetbaar maken én verbeteren van de werkomgeving van zorgprofessionals. De werkomgeving van medewerkers zorgt voor tevreden zorgprofessionals en bepaalt daarmee voor een groot deel de kwaliteit van zorg. Susanne wordt begeleid door dr. Catharina van Oostveen, dr. Anne Marie Weggelaar en prof.dr. Hester Vermeulen van het Radboud Universitair Medisch Centrum.

  Susanne Maassen
 • Jannine van Schothost MSc
  Verpleegkundige en promovendus bij de sectie HSMO/ HCG, doet actie-onderzoek naar de invloed van zelfsturing en leiderschap op de ontwikkeling van nieuwe verpleegkundige rollen. Zij is geïnteresseerd in de manier waarop verpleegkundige rollen zich ontwikkelen. Nieuwe verpleegkundige rollen ontstaan vaak door taakverschuiving en functiedifferentiatie. In haar onderzoek kijkt zij ook naar de veranderkundige aanpak hiervan en de gevolgen voor de organisatie van de zorg. Jannine wordt begeleid door dr. Anne Marie Weggelaar, dr. Iris Wallenburg, prof.dr. Antoinette de Bont en prof.dr. Carina Hilders.

  Janine Schothorst ESHPM
 • Eline de Kok MSc
  Verpleegkundige en buitenpromovendus. Zij doet onderzoek naar verpleegkundig leiderschap en de wijze waarop leiderschapsgedrag in de werkomgeving van verpleegkundigen kan worden ondersteund. In haar actie-onderzoek streeft zij na dat verpleegkundigen een beweging in hun eigen zorginstelling op gang brengen én houden, zodat excellente zorg voor patiënten wordt gerealiseerd. Interventies worden gebaseerd op de eigenschappen van een ‘goede rebel’. Eline wordt begeleid door dr. Anne Marie Weggelaar, prof.dr. Lisette van Schoonhoven van UMCU en dr. Pieterbas Lalleman van de Hogeschool Utrecht.

  Eline de Kok

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen