Curriculum

Bestuurskunde

ESSB Vlog BSc Bestuurskunde

Wil jij een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Dan is de bachelor in Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam echt iets voor jou! Bekijk op deze pagina wat je zoal kunt verwachten tijdens de bachelor.

Het eerste jaar

In het eerste jaar volg je verschillende vakken die bijdragen aan je basiskennis over Bestuurskunde. Je volgt colleges van wetenschappers en gastcolleges van vakmensen uit de praktijk. Je leert maatschappelijke problemen analyseren en je doet kennis op over onder andere beleidsontwikkeling, management & organisatie, sociologie, recht en het uitvoeren van onderzoek. 

Naast hoorcolleges volg je werkgroepen. Door de interactie tijdens deze werkgroepen krijg je een sterke band met medestudenten, leer je omgaan met conflicterende perspectieven en ga je dus direct actief met de stof aan de slag.

Tijdens de bachelor Bestuurskunde doe je de benodigde kennis en vaardigheden op voor een carrière in de publieke sector.

Het tweede jaar

In het tweede jaar volg je verdiepende vakken. Ook maak je dit jaar intensief kennis met de praktijk. Gedurende tien weken loop je stage in een organisatie in de publieke sector, waardoor je ervaart hoe de ambtelijke organisatie werkt. Je gaat bijvoorbeeld een wethouder assisteren of je organiseert inspraakrondes voor bewoners over cameratoezicht in de wijk.

Mark van Ostaijen

Het derde jaar

In het derde jaar volg je een 'minor': een verbreding of verdieping van je vakkenpakket, waarbij je kiest voor een onderwerp binnen of juist buiten de bestuurskunde. Je kunt er ook voor kiezen om op exchange te gaan; je studeert dan voor een bepaalde periode aan een universiteit in het buitenland. Nadat je de laatste verdiepende vakken hebt gevolgd, sluit je je bachelor af met een project, waarin je verslag doet van een door jou uitgevoerd bestuurskundig onderzoek. 

Mark van Ostaijen

Alle onderwijsprogramma’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Aan de onderstaande informatie (inclusief de informatie via de links) kunnen geen rechten worden ontleend. Bij sommige vakken zijn de hoorcolleges in het Engels, dat is te zien aan de Engelstalige vaknaam in onderstaand vakkenoverzicht. De werkgroepen, practica en tentamens zijn in het Nederlands.

Blok 1

6.5 ECTS

6.5 ECTS

Blok 2

ECTS 6.5

ECTS 6.5

Blok 3

ECTS 6.5

ECTS 6.5

Blok 4

ECTS 6.5

ECTS 6.5

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Studie in cijfers

6-12u
Contacturen eerstejaars Aantal uur aangeboden per week
80%
Doorstroom naar tweede jaar Binnen deze opleiding
Bekijk alle

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen