Na je studie

Bestuurskunde
Student BSK

Mogelijkheden na je studie

Als afgestudeerd bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam krijg je een vliegende start op de arbeidsmarkt. Of je nu aan de slag wilt als bestuursadviseur van een burgemeester, als consultant advies wil geven aan maatschappelijke organisaties, als beleidsmaker aan de slag wilt bij Rijkswaterstaat, of wilt gaan werken bij internationale organisaties, zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties, Bestuurskunde is een mooie springplank. Midden in het vuur van de dynamische stad Rotterdam leer je bestuurlijke problemen effectief aan te pakken door mensen en organisaties te verbinden. Alles wat jij nodig hebt, is gedrevenheid, betrokkenheid en ambitie.

We raden je aan om na je bachelor nog een master te volgen, zodat je breder inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. De bestuurskunde bachelor biedt direct toegang tot diverse masters binnen en buiten de Erasmus Universiteit. 

Aansluitende masters

Lees meer

Beleid en Politiek

Master in Beleid en Politiek: Ben je geïnteresseerd in het ingewikkelde snijvlak tussen politiek, beleid, media en samenleving: Lees meer.

Digitalisation in Work and Society

Wil je weten hoe digitale technologieën vormgeven aan hoe we werken, organiseren en besturen? Dan is deze multidisciplinaire master voor jou!

Educatieve Master Primair Onderwijs

Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO): wil je lesgeven in het primair onderwijs in een grootstedelijke context? Dan is dit de juiste master voor jou!

Governance en Management van Complexe Systemen

Master in Governance en Management van Complexe Systemen: We zoeken oplossingen voor beleidsvraagstukken waar geen simpele oplossingen voor zijn.

Governance of Migration and Diversity - Public Administration

Master Governance of Migration and Diversity - Public Administration: A specific focus on policies, politics and governments at various levels: Read more.
Studenten wandelen op campus

International Public Management and Public Policy

Dit masterprogramma richt zich op het toenemende internationale karakter van publiek management en publiek beleid.

Management van HR en verandering

Master in Management van HR en verandering: Leer alles over HR en verandermanagement in publieke organisaties.

Polarisatie, Democratie en Samenleving

Leer maatschappelijke polarisatie begrijpen, ontdek waarom mensen verschillend denken over de democratie, en welke rol democratische vernieuwing kan vervullen.
header demonstratie

Public Administration and Organisational Science (Research Master)

Dit uitdagende, tweejarige masterprogramma richt zich op fundamentele vraagstukken in de bestuurskunde en de theorie van organisatie. 

Public Governance, Management and Policy (online master)

Ben je geïnteresseerd in het leren over maatschappelijke problemen en bestuurlijke oplossingen? Ontdek onze nieuwe online master Public Governance, Management

Publiek Management

In deze masterspecialisatie leer je actuele strategische vraagstukken te onderzoeken en aan te pakken.

Urban Governance of Inclusive Sustainable Cities

Dit unieke programma is een samenwerking tussen Bestuurskunde en the Institute of Housing and Urban Development Studies (IHS).
Voor studenten die zich willen in zetten voor de ontwikkeling van de samenleving in brede zin en die meer willen weten van politiek en bestuur is bestuurskunde een uitstekende keus!
(..) al snel kwam ik er achter dat de studie Bestuurskunde mij prima paste. Een enorm breed vakkenpakket, van politicologie tot staatsrecht, van psychologie tot crisismanagement en van economie tot vergadertechniek.
In mijn werk als consultant bij M&I/Partners, pak ik complexe (maatschappelijke) organisatievraagstukken op om deze te optimaliseren.
Gerco Buijk-Dijkstra alumnus Bestuurskunde
Studeren in een multiculturele stad als Rotterdam sluit aan bij de sociale relevantie van het curriculum en dit past bij mijn ambities.
Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb geleerd is om vanuit verschillende perspectieven te denken en daarmee met een open en brede blik naar maatschappelijke opgaven te kijken.
Wies Loeffen alumna Bestuurskunde
De opleiding bestuurskunde heeft het voor mij mogelijk gemaakt over te stappen naar een ander type functie waar ik de breedte van de kennis die ik heb opgedaan ook goed kan inzetten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen