Toelating

Bestuurskunde
Student BSK

Wat zijn de gevolgen van het sociale leenstelsel? Hoe kan de arbeidsmarkt beter functioneren? Hoe komt het dat veel mensen niet gaan stemmen? Studenten Bestuurskunde hebben grote interesse in het oplossen van dit type maatschappelijke vraagstukken. Wil jij het verschil maken? Dan is Bestuurskunde jouw studie!

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

  • een vwo-diploma;
  • een propedeuse van een hbo- / wo-opleiding;
  • een buitenlands diploma.

Studiekeuzecheck

De opleiding Bestuurskunde biedt alle aankomende studenten een StudieKeuzeCheck aan. Afhankelijk van je vooropleiding ben je eventueel verplicht tot deelname aan de bepaalde onderdelen. Voor Bestuurskunde bestaat deze check uit een digitale vragenlijst: verplicht voor alle aanmelders.

Toelatingseisen vwo-diploma

Je kunt met alle profielen instromen.

Toelatingseisen hbo- en wo-propedeuse

Studenten met een propedeuse van een hbo-of wo-opleiding zijn toelaatbaar tot de opleiding. Meer informatie: Erasmus Studenten Service Centrum

Toelatingseisen buitenlands diploma

Als je je aanmeldt met een niet-Nederlands diploma moet je rekening houden met toelatingstoetsen. Dit kan een toets Nederlands en/of Engels zijn. We adviseren daarom je zo snel mogelijk voor de studie Bestuurskunde in Studielink aan te melden. Na aanmelding ontvang je een e-mail met een link naar het Osiris Aanmeldportaal en het verzoek een aantal documenten te uploaden (diploma (indien beschikbaar) en cijferlijst). Na ontvangst zullen we je aanmelding op toelaatbaarheid controleren en je hierover per e-mail informeren.

Let op: ook een International Baccalaureate of European Baccalaureate behaald in Nederland valt in deze categorie.

Voor algemene vragen over toelating met een niet-Nederlands diploma kun je een e-mail sturen naar admissions.office@eur.nl.

Aanmelden en inschrijven

Aanmelden en inschrijven voor een opleiding doe je via Studielink. Je bereikt Studielink via www.studielink.nl 

Studielink maakt het zowel instellingen als studenten makkelijker. Je hoeft je maar op één plek in te schrijven, uit te schrijven of een adreswijziging door te geven. Ook kun je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO (voorheen IB-groep).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen