Movez Lab

AiMovez

Waarom dit onderzoek?

Jongeren maken uitgebreid gebruik van digitale media technologieën. Dit biedt een unieke kans om kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten om jonge mediagebruikers slim, gezond en gelukkig te maken.

Wat levert het onderzoek op?

Ons onderzoek bekijkt hoe kunstmatige intelligentie in te zetten is op rijke en gevarieerde datasets om de complexiteit van communicatie te begrijpen en daarbij ook menselijk gedrag te voorspellen. Tegelijkertijd streven we ernaar om digitale interventies te ontwikkelen die gedreven worden door kunstmatige intelligentie. Deze interventies kunnen jonge mediagebruikers helpen in het behalen van een levensstijl en omgeving die gezond en duurzaam is.

 • Wat is onze aanpak?

  We maken gebruik van een Augmented Humanity methode waarbij de maatschappij en individuele burgers centraal staan. Onze focus bij het gebruik van kunstmatige intelligentie ligt op de mens. Hierbij ligt de nadruk op eerlijkheid, transparantie en toegankelijkheid. Privacy en veiligheid zijn de hoofdlijnen in onze kunstmatige intelligentie-ontwerpen.

  Momenteel werken we aan Planet Rock: een project waarbij jongeren in super-diverse wijken in grote steden de handen ineenslaan om met behulp van AI hun leefstijl en leefomgeving te verbeteren.

 • Michel Klein (Vrije Universiteit Amsterdam)
 • Mai Chin A Paw (Amsterdam UMC)
 • Wessel Kraaij (Universiteit Leiden)

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen